'İngiltere referandum kararına saygı duyuyor'

'İngiltere referandum kararına saygı duyuyor'

Dün Hewlêr'e gelerek temaslarda bulunan İngiltere'nin Ortadoğu ve Afrika İşleri ile İnsani Yardımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Alster Bert, referandumun IŞİD'le mücadeleyi etkilemeyeceğini belirterek, referandumdan sonra da İngiltere'nin Kürdistan ile ilişkilerinin devam edeceğini söyledi.

Hewlêr ziyaretinde Kürdistan yetkililerle görüşmesi ardından Kurdistan24'ün sorularını yanıtlayan İngiliz bakan, İngiltere'nin Kürdistan'ın bağımsızlık referandumuyla ilgili tavrının Irak anayasası çerçevesinde olması yönünde olduğunu ifade ederek, bu konuda iki tarafla da görüşme halinde olduklarını belirtti.

Bert ayrıca, hem askeri hemde ideolojik olarak terör örgütü DAİŞ'le mücadelenin devam edeceğini ve bu konuda Peşmerge güçleri ile işbirliğinin devam edeceğinin altını çizdi.

Felah Mustafa: İngiltere referandum kararına saygı duyuyor

Görüşme ardından Kurdistan24'e konuşan Kürdistan Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa ise görüşmede İngiliz Devlet Bakanı Alster Bert'in İngiltere'nin Kürdistan halkının referandumla ilgili kararına saygı gösterdiğini ifade ettiğini ancak diğer birçok batılı ülkenin olduğu gibi İngiltere'nin de referandumun zamanlaması ile ilgili kaygılarını ilettiğini söyledi.