Irak Başbakanı Sudani: Şengal ve Laleş'i ziyaret edeceğim

Ezidi Kürtleri Miri Mir Hazım Tahsin Beg başkanlığındaki Ezidi heyeti ile görüşen Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudana, Şengal ve Laleş Tapınağını ziyaret sözü verdi.

Irak Başbakanı Sudani: Şengal ve Laleş'i ziyaret edeceğim

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada; Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Ezidi Kürtleri Miri Mir Hazım Tahsin Beg başkanlığındaki Irak Parlamentosu’ndaki Ezidi temsilcisi, şeyh ve pirlerden oluşan heyeti Bağdat’a kabul ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre görüşmede rak Başbakan, Ezidi Miri’ne Irak’ın büyük bedeller ödemiş bu topluluğa büyük saygı ve gurur duyduğunu belirterek  hükümetin Irak’taki kültürel ve sosyal farklılıklara önem verdiğini, çünkü farklıların Irak’taki güçlü birlik ve beraberliğin temel unsuru olduğunu dile getirdi.

Irak Başbakanı, savaşta büyük yıkıntı yaşayan Şengal ve Ninova Ovası’ndaki yerleşim yerlerinin yeniden inşa edilmesinin hükümetinin öncelikleri arasında yer aldığını, bölgedeki istikrar ile huzurun hakim kılınması için çabalarını yoğunlaştıracağını söyledi.

Ezidi Miri Mir Hazım Tahsin Beg ise yeni hükümetin Şengal’deki halka ait mülklerin tapulandırılması kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Başbakana teşekkür etti.

Ezidilerin ruhani ve siyasi heyeti Irak Başbakanı es-Sudani’yi Şengal ve Laleş Tapınağı’na davet etti. Irak Başbakanın ise yakın zamanda bu yerleri ziyaret edeceği sözü verdiği kaydedildi.