Irak Hizbullahı'ndan tehdit: Kazimi, cezadan kurtulamayacak

Irak Hizbullahı'ndan tehdit: Kazimi, cezadan kurtulamayacak

Irak Hizbullahı (Ketaib Hizbullah), İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in öldürüldüğü ABD saldırısında parmağı olduğu gerekçesiyle Irak Başbakanı Mustafa Kazimi'yi tehdit etti.

Ketaib Hizbullah Güvenlik İşleri Sorumlusu Ebu Ali El-Askeri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis'in öldürüldüğü ABD saldırısında parmağı olduğu şeklindeki iddiasını yineledi.

Ebu Ali El-Askeri, açıklamasında “Bizim bayramımız bu dönemde bayram olmaz. Süleymani, Mühendis ve El Kaym kentinin katillerinden intikam alındığı gün bayramımız olur” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, “Kazimi’den en alt mevkide bulunanlara kadar saldırıya yardımcı olanlar cezadan kurtulamayacak” denildi.

Ketaib-i Hizbullah, daha önce de hükümeti kurma görevinin “İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü ABD saldırısında parmağı olduğunu" ileri sürdüğü  Mustafa Kazimi'ye verilmesinin "Irak halkına karşı savaş ilanı" anlamına geldiğini açıklamıştı.

Ketaib-i Hizbullah, Kazimi'nin 3 Ocak'taki İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in öldürüldüğü ABD saldırısında parmağı olduğunu ileri sürmüştü.