Irak Parlamentosu, TSK-PKK çatışmalarına ilişkin rapor hazırladı

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Nasır Herki, Türkiye ile PKK arasında yaşanan çatışmaların verdiği zararlarla ilgili rapor hazırladıklarını bildirdi.

Irak Parlamentosu, TSK-PKK çatışmalarına ilişkin rapor hazırladı

K24’e konuşan Nasır Herki, Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK arasında yaşanan çatışmalarla ilgili rapor hazırladığını söyledi.

Nasır Herki, TSK ve PKK arasındaki çatışmaların Kürdistan Bölgesi sınırları ile Irak'ta yaşandığını ifade etti.

Herki, “Türk ordusu ve PKK’nin saldırılarına ilişkin raporumuzu tamamladık. Raporu Irak Parlamentosu Başkanı’na sunduk, yakında Bakanlar Kurulu Başkanı’na da sunacağız” dedi.

Söz konusu raporun içeriğinden söz eden Nasır Herki, “Irak hükümetini, Türk askeri müdahalesini kısıtlamak için Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi ile diplomatik temaslarda bulunmaya çağırıyoruz. Ayrıca Irak hükümeti, PKK’yi Kürdistan Bölgesi sınırlarından çıkarmak için gerekli önlemler almalı” ifadelerini kullandı.

Herki, “Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi arasında ortak operasyon odası da kurulacak” şeklinde konuştu.

Herki, söz konusu raporda sınır muhafızlarının arttırılması konusuna da değindiklerini belirterek, “Türkiye ile PKK arasındaki savaşta hayatını kaybedenlerin ‘terör şehitleri’ olarak tanınması ve şehit yakınlarına tazminat verilmesi çağrısında da bulunuyoruz” dedi.

 

K24