Iraklı: Koalisyon güçlerinin çekilmesi stratejik görüşmelerin sonucu

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci, Uluslararası Koalisyon’a bağlı özel birliğin Irak’tan çekilmesinin stratejik görüşmelerin sonucu olduğunu söyledi.

Iraklı: Koalisyon güçlerinin çekilmesi stratejik görüşmelerin sonucu

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci, Twitter’dan yaptığı açıklamada Uluslararası Koalisyon’a bağlı özel birliğin Irak’tan çekilmesinin Bağdat ile Washington arasındaki stratejik görüşmelerin sonucu olduğunu belirtti.

Kasım Araci, “Bu adım Irak ve ABD’nin anlaşmaya bağlı olduğunun kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Koalisyon, önceki gün “Over Horizon Force” adlı özel birliğin Irak’tan çekildiğini ve Kuveyt'teki ana üssüne geri döndüğünü açıklamıştı.

IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto,Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Over Horizon Force, yakın zamanda Irak'ta hızlı bir konuşlandırma gücü koruma misyonunu tamamladı ve Kuveyt'teki ana üssüne geri döndü” ifadelerini kullanmıştı.

23 Temmuz’da Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile Beyaz Saray'da bir araya gelen ABD Başkanı Joe Biden, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında yıl sonuna kadar ABD’nin Irak’taki muharebe misyonunun resmen sona ereceğini kaydetmişti.

ABD’nin Irak'ı istihbarat alanında desteklemeye ve Irak ordusunu eğitmeye devam edeceğini belirten Biden, ABD askerlerinin görevinin eğitim ve terör örgütü IŞİD ile mücadeleyi kapsayacağını vurgulamıştı.

Biden, “Irak’taki rolümüz, hazır olmak, eğitmeye devam etmek, destek olmak, yardım etmek ve ortaya çıktıkça IŞİD ile mücadele etmek olacak, fakat yıl sonundan önce bunu yapamayız” değerlendirmesinde bulunmuştu.