Irak'tan PKK'ye Şengal'i terketmesi için 10 gün süre

Musul İl Meclisi Başkanı Beşir Kiki, terör örgütü PKK'nın Sincar ilçesinden çıkması için kendilerine 10 gün süre tanıdıklarını söyledi.

Irak'tan PKK'ye Şengal'i terketmesi için 10 gün süre

Musul İl Meclisi, Şengal ilçesinde konuşlanan PKK'ye bölgeden çekilmesi için 10 gün süre tanıdıklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre İl Meclisi Başkanı Beşir Kiki, Irak merkezi hükümeti ve Musul İl Meclisi'nin ortak toplantısı sonucu, Şengal ilçesindeki kamu binalarını elinde tutan PKK'nin ilçeyi terk etmesi için 10 günlük süre tanıdıklarını ifade etti.

PKK'nin, Sincar'da konuşlanması veya orada varlık göstermesinin mümkün olmadığını dile getiren Kiki, "İl Meclisi'nin bu konudaki tavrı açık ve nettir. PKK'nin ilçeden çıkması gerekiyor. Bunun için de işbaşındayız ve tüm girişimlerde bulunuyoruz." dedi.

PKK'nin ilçedeki varlığı nedeniyle, Şengal'deki idari yetkililerin görevlerini yapamadığını dile getiren Kiki, 10 gün içerisinde söz konusu yetkililerin bölgelerine dönmeyi amaçladığını kaydetti.

Peşmerge güçleri, bölgeden çekilmek zorunda kaldı 

Irak merkezi hükümetine bağlı ortak güçlerin, 16 Ekim 2017 tarihinde düzenlediği askeri operasyon sonucu PKK'nin yanı sıra Peşmerge'nin yer aldığı Şengal, Bağdat yönetiminin kontrolüne geçmiş, Peşmerge güçleri, bölgeden çekilmek zorunda kalmıştı.

Şengal ilçesinde hali hazırda, Irak ordusu, Haşdi Şabi, federal polis güçlerinin yanı sıra PKK'ye bağlı gerillalar bulunuyor.