İran'daki 15 yaşındaki protestocu Kürt gencinin akıbeti bilinmiyor

İran'daki 15 yaşındaki protestocu Kürt gencinin akıbeti bilinmiyor

Kolberlerin öldürülmesini protesto eden 15 yaşındaki çocuk gözaltına alındı

Geçtiğimiz hafta 2 Kolber kardeşin donarak ölmesinin ardından Kolberlerin yaşam mücadelesine verilen sosyal destek artarken, Doğu Kürdistan’ın Merîwan kentinde kolberlerin öldürülmesini protesto eden 15 yaşındaki Mîlad Feyzîpûr İan güvenlik güçlerince gözaltına alındığı bildirildi. 

Doğu Kürdistan İnsan Hakları Örgütü Hengaw tarafından yapılan açıklamaya göre 22 Aralık’ta Merîwan’da kolberlerin yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla “Ne zamana kadar genlerimizin kanı haksız yere dökülecek” yazılı bir döviz açarak protesto eden 15 yaşındaki Mîlad Feyzîpûr isimli çocuğun gözaltına alındığını duyurdu.

İran istihbaratı tarafından gözaltına alınan ve nerede tutulduğu ile ne zaman serbest bırakılacağı hakkında bir açıklama yapılmayan Mîlad Feyzîpûr’un ailesi endişeli olduklarını belirttiler.

Geçtiğimiz hafta 17 yaşındaki Azad Xusirewî ve 14 yaşındaki Ferhad Xusirewî kardeşlerin donarak ölmesinin ardından Merîwan kentinde döviz açarak olayı protesto eden 15 yaşındaki Mîlad Feyzîpûr İran istihbarat ve güvenlik güçlerinin sert müdahalesine maruz kalmış,  ardından sonra gözaltına alınmıştı.