İran'dan referandum açıklaması: Herkesin kazanabileceği bir çözüm yolu arıyoruz

İran Kürdistan Bölgesi’ndeki referandumuna ilişkin “Referandum sonrası mevcut sorunun çözümü için herkesin kazanabileceği bir çözüm yolu arıyoruz’’ dedi.

İran'dan referandum açıklaması: Herkesin kazanabileceği bir çözüm yolu arıyoruz

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim Rahimpur, Kürdistan Bölgesi’ndeki referandumuna ilişkin  “Referandum sonrası mevcut sorunun çözümü için herkesin kazanabileceği bir çözüm yolu arıyoruz’’ dedi.

IRNA’ya açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim Rahimpur,  Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran ziyaretini değerlendirerek “Türkiye,  Irak’ta ve bir yere kadar Suriye’de İran’a yakınlaşmıştır. Bu bölgedeki gelişmelerin geleceğini daha aydınlık kılmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

Rahimpur, ‘’Referandum sonrası mevcut sorunun çözümü için herkesin kazanabileceği bir çözüm yolu arıyoruz’’ dedi.

Irak’taki Kürtlerin diğer kavimlerle aynı haklara sahip olmak isteği olduğunu ifade eden Rahimpur, “Bu hakların  sağlanması durumunda Kürt liderlerinin ayrılma isteği olursa sorunun dış menşeli olduğunun ortaya çıkacakacaktır” şeklinde konuştu.

İran ve Irak arasında yakın siyasi, askeri ve ekonomik irtibatlar olduğunu söyleyen Raahimpur, İran’ın KürdistanBölgesi’nin bağımsızlık ilanı ile ilgili, ‘’Çeşitli Arap ülkeleri Katar’a sınırlarını kapatırken, İran sınırlarını açıp Katar’a yardım etti, bizim sınırlarımızı açıp veya kapatma imkanımız vardır’’ dedi.

Bölgedeki  gelişmelerin hızlı olduğunu ifade eden Rahimpur, ‘’Erdoğan’ın İran ziyareti ile birlikte Arabistan kralı Moskova’ya gitti, bu sembolik iki ziyaretin önemli mesajları vardır. Dış politika günümüzde sadece ikili değildir belki bölge ve dünya ile ilintili hal almıştır’’ ifadelerini kullandı.