IŞİD Lideri Bağdadi sesli mesaj yayınladı: Dikkat çeken 'Türkiye' detayı

IŞİD Lideri Bağdadi sesli mesaj yayınladı: Dikkat çeken 'Türkiye' detayı

IŞİD'e ait "Furkan" adlı yayın organı, Ebubekir Bağdadi 2014 yılından sonra ilk kez sesli bir mesaj yayınladı.

“Müminlerin Emiri’nin Misafirliğinde” başlığını taşıyan 18 dakikalık videoda Bağdadi, karşısında oturan, yüzleri sansürlenmiş üç kişiye hitap ediyor.

Bağdadi, Sri Lanka saldırılarının Bağoz savaşının intikamı olduğunu belirterek, “İslam Devleti’nin bugünkü savaşı ölüm kalım savaşıdır” dedi.

Mali, Burkina Faso ve Afganistan’daki cihatçıların biatlarını kabul ettiğini kaydeden Bağdadi, Libya, Musul, Rakka ve Bağoz’daki silahlı güçlerinin teslim olmadığını ve şehit olana kadar savaştıklarını ifade etti.

Bağdadi’nin konuşmasında en dikkat çeken bölüm bundan sonraki savaş stratejilerinin yıpratma savaşı şeklinde süreceği ile ilgili olan kısmı. Hiçbir yerden çekilmedik sözleri hücre çalışmalarının sürdüğüne işaret ediyor.

Bağdadi’nin konuşmasından alınan bir görüntüde de herkes Krinkov marka silaha odaklanmış durumda. Usame Bin Ladin ve Zerkavi’nin ardından bu sahnede de yer alıyor.

Videonun sonunda Bağdadi ‘vilayet raporlarını’ alıyor. Yemen, Somali, Filistin, Kafkas vilayet raporlarından sonra Bağdadi’ye verilen en son dosyanın üzerinde, “Türkiye Vilayeti” yazılı.

Bugüne kadar pek çok ülke "Bağdadi'yi öldürdük" iddialarını gündeme getirmişti.