İsrail Savunma Bakanı'ndan 'Gazze saldırısına devam' emri

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarının devam etmesi yönünde talimat verdiği belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı'ndan 'Gazze saldırısına devam' emri

Yedioth Ahranot gazetesinin haberine göre, Gantz, askeri ve güvenlik yetkilileriyle yaptığı değerlendirme toplantısında, "Gazze Şeridi içinde özellikle İsrail'e füze atılmasının engellenmesi için saldırıların devam etmesi" emrini verdi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun haberine göre de İsrail Ordu Sözcüsü Ran Kochav, "İslami Cihad'a karşı yoğun bir mücadele içinde olduklarını, karadan ve havadan yoğun saldırıya devam edeceklerini" belirtti.

İsrail Ordu Sözcülüğü ise yaptığı yazılı açıklamada, Gazze içinde İslami Cihad'a ait üç askeri noktayı helikopterlerle vurduklarını duyurdu.

Öte yandan, Gazze'den İsrail yönüne füze atılmaya devam ediliyor.

Gazze Şeridi yakınlarındaki Sderot, Ibim, Nir Am gibi Yahudi yerleşim yerlerinde saldırı sirenlerinin çaldığı bildirildi.

İsrail ordusu, İslami Cihad'a ait noktaları hedef alacağını belirterek, dün abluka altındaki Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıya ikinci gününde de devam ettiğini duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda aralarında 5 yaşında bir çocuk ve 23 yaşında bir kadının da bulunduğu 15 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 125 sivilin yaralandığı ifade edildi.

İsrail'in dünkü saldırılarında İslami Cihad'ın önde gelen yöneticilerinden Cabir et-Teysiri'nin öldürüldüğü bildirilmişti.

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de İsrail'in saldırılarına karşılık Gazze Şeridi'nin çevresi, Tel Aviv ve merkezdeki şehirlere doğru 100 roket fırlatıldığını duyurmuştu.

Kudüs Tugayları: ‘Meydanların Birliği’ operasyonu başlatıldı

İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları bugün, Meydanların Birliği operasyonlarının başladığını duyurdu.

Kudüs’ün Sesi Radyosu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kudüs Tugayları tarafından saldırılara karşılık olarak Tel Aviv, Ben Gurion Havalimanı, Aşdod, Beerşeba, Aşkelon, Netivot ve Sderot'a 60 füze atıldığını bildirdi.

Filistin kaynaklarına göre bu, İsrail'in ikinci günde de Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenlemesine yanıt olarak geldi.

İsrail'in dün öğleden sonra Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucu aralarında 5 yaşındaki bir kız ve bir kadınının yanı sıra İslami Cihad hareketinin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi’nin de bulunduğu en az 12 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: (AA)