İstanbul'daki Kürtler: Bizim de bir devletimiz olsun

İstanbul'daki Kürtler: Bizim de bir devletimiz olsun

Kürdistan'ın güneyinde yapılacak olan bağımsızlık referandumu Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'da da Kürtler arasında en önemli gündem konusu. Kürt gençleri heyecanla referandumun sonucunu beklerken, büyük bir farka 'evet'in kazanmasını umuyorlar. Son zamanlarda İstanbul'daki kafelerde konuşulan en önemli gündem maddesi referandum.

Üniversite öğrencisi Ayşenur İnik, referandumla ilgili, "100 yıldır Kürtler parçalanmış durumda. En azından bir parçasının devletleşmesi önemli sonuçlar doğuracaktır. Bu, her dört parça için iyi bir fırsat olacaktır." görüşünü dile getirdi.

Kitapçı Lezgin Kitêpçiyan, özgür Kürdistan umudunu dile getirerek, "26 yaşındayım. Kendim bildim bileli Kürdistan'ın özgürleşmesini istiyorum. Bu bizim yüzyıllardır umudumuz." dedi.

Hollanda'da yaşayan Karamanlı Riskat Yılmaz da Kürdistan'In güneyindeki referandumla ilgili duygularını şöyle dile getirdi: Bir Türk olarak, Kürtlerin kaderlerini tayin etme hakları olduğuna inanıyorum. Bu olmayacaksa da eşit olmalılar."

Sosyal medya fenomeni Jiyan Kara, yakın zamanda bağımsızlık ile ilgili bir video hazırlayacağını dile getirerek şöyle devam etti: Orta Doğu barışı için bağımsız bir Kürdistan şart. Dini gruplar ve doğu halkları içinde bağımsız bir Kürdistan bir barış kulesi olacaktır."

Sinan Sakızcıoğlu adındaki Kürt öğrenci "Bizim de bir devletimiz olsun istiyoruz" dedi.

İstanbul'da işçi olarak geçimini sağlayan Ahmed Arif adındaki Kürt genci, 25 Eylül'deki referandumu bir fırsat olarak değerlendiriyor ve bunun çok önceden gerçekleşmiş olması gerektiğini söyledi.

Kürt gençleri, 'evet'in kazanması halinde bunun bir umut olacağını düşünüyorlar.

Kürt bir öğretmen olan Maaz İbrahimoğlu, "burada HDP'yi destekliyoruz, güneyde Talabani ile Barzani'yi destekliyoruz. Kürtlerin birliğini istiyoruz, bağımsızlık rüyamızdır" dedi.

Baran Çelik, 'evet' oylarının ne kadar çok çıkarsa o kadar iyi olacağını, mutlu olacaklarını dile getiriyor.