İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 ölü 81 yaralı!

İstanbul İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi de yaralandı.

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 ölü  81 yaralı!

Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı.

Saat 16.20 sıralarında meydana gelen patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

Rûdaw muhabiri Ömer Sönmez, emniyet güçlerinin de bölgede güvenlik çemberi oluşturduğunu ve vatandaşların bölgeye yaklaştırılmadığını aktardı.

Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi'ni boşaltılırken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

Erdoğan: 6 kişi yaşamını yitirdi, 53 kişi yaralandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya ziyareti öncesinde düzenlediği toplantıda, "Bugün saat 16.20'de İstiklal Caddesinde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 53 kişinin yaralandığını bildiren Erdoğan, "Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında" dedi.

Oktay: 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "An itibarıyla yine 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. 81 de yaralımız var. Bunlardan ikisi ağır olmak üzere" açıklamasını yaptı.

Oktay, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca yaralananların tedavisinin sürdüğünü belirtti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olay yerine ulaşan ekiplerce ilk müdahalelerin yapıldığını belirterek, "Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

İmamoğlu patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi'nde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu patlamanın ardından bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı.

İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesi'ndeki İtfaiye ekiplerimizden bilgi aldım. Emniyet ile koordineli şekilde alanda incelemelerini sürdürüyorlar. Sağlık çalışanlarımızın da yoğun bir çabası söz konusu. Yaşamını yitirenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim" dedi.

Soruşturma başlatıldı ve yayın yasağı getirildi

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyadan "geçici yayın kararı"na ilişkin görseli paylaşarak, "İstanbul'daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" ifadesini kullandı.

Sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz paylaşımlara yönelik soruşturma

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık, soruşturma kapsamında 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından, patlamayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haberlere yönelik paylaşımlara soruşturma başlattı.

Altun: Medya kuruluşlarını kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz

Türkiyue Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun da yaptığı açıklamada, "Medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.