İYİ Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır sözlerine tepki!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” sözünü eleştirerek, “Demokrasi ülkeye Diyarbakır'dan gelecektir diyenlerin ve bize çözüm sürecini, devamında da 1212 şehidimiz ile acıyı yaşatanların yaptıkları ortadadır!” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır sözlerine tepki!

Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır gezisiyle ilgili yaptığı “Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” sözlerine itiraz niteliğinde bir açıklama yaptı.

Ağıralioğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamaya, “Demokrasi ülkeye Diyarbakır'dan gelecektir diyenlerin ve bize çözüm sürecini, devamında da 1212 şehidimiz ile acıyı yaşatanların yaptıkları ortadadır!” ifadeleriyle başladı.

Demokrasi ve hukukun adresi olarak TBMM ile Ankara’yı gösteren Ağıralioğlu, şunları dile getirdi: “Diyarbakır dâhil memleketimizin 81 iline, 84 milyonun tamamına ve bütün ülkeye ne fayda ve hayır gelecekse yolu TBMM'den geçer. TBMM'den geçmeyen ve her ferdini ayırmadan kucaklayamayan vizyonsuzluğun, memleketi 20 senede nereye getirdiği aşikârken Sayın Erdoğan gibi Diyarbakır vurgusu ile siyasi alan açmaya kalkmak, hatada ve aynı macerada ısrar etmektir. Demokrasi ve hukukun yegâne adresi Ankara'dır!”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu dün, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaretinde, Diyarbakır ziyaretiyle ilgili basın mensuplarından gelen bir soruya şu cevabı vermişti:

“Diyarbakır’a 27’sinde gideceğim. Diyarbakırlılara buradan selam gönderiyorum. Şuna kesinlikle inanıyorum. Bu ülkeye demokrasi gelecekse, demokrasi olacaksa, herkes kimliğinden, inancından ötürü ötekileştirilmeyecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer. Diyarbakırlılara bunu anlatacağım, sorularını da samimiyetle yanıtlayacağım.”