Kalkan’dan ‘Öcalan’ açıklaması: Eğer gerçekse durum tehlikeli demektir

PKK üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan, Abdullah Öcalan’ın durumu hakkında çeşitli spekülasyonların olduğunu vurgulayarak, “CPT'nin ‘görüştük’ açıklamasının yalanlaması, her şeyi altüst edebilecek bir durum. Eğer gerçekse böyle bir durum tehlikeli demektir” dedi.

Kalkan’dan ‘Öcalan’ açıklaması: Eğer gerçekse durum tehlikeli demektir

Medya Haber TV’nin ‘Özel ProgramFoto: ’ına konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Asrın Hukuk Bürosu'nun İmralı’da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah hakkındaki açıklamalarının gündemi bir bütün olarak değiştirdiğini söyledi.

Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’nin (CPT) İmralı ziyaretine ilişkin Öcalan ile görüştük” dediğini amcak böyle bir görüşme olmadığının ortaya çıktığını belirten Kalkan, “Çok ciddi bir durum. CPT gibi bir kurumun ‘ben gittim görüştüm’ diye açıklama yapıp ilgili çevrelere bunu duyurmasından sonra böyle bir bilginin ortaya çıkmış olması çok vahim bir durum. Böyle bir görüşmenin olmadığının söylenmesi, CPT'nin ‘görüştük’ açıklamasının yalanlaması, her şeyi altüst edebilecek bir durum. Eğer gerçekse böyle bir durum tehlikeli demektir” diye konuştu.

İddiaların gerçek olup olmadığını kanıtlayamadıklarını ve bu konuda bir çok değişik yorumlar olduğunu ifade eden Kalkan, “Dikkat edilirse herkes kendi çıkarına göre bir şey söylüyor. Bu konuda gerçek ortada yok. Bu konuyla ilgili kesimlerin somut bilgisi yok. Tam bir belirsizlik var aile, avukatlar düzeyinde. Önder Apo kendi durumuna dair herhangi bir şeyi açıklayamıyor ama başkaları konuşuyor bol bol” ifadesini kullandı.

Kalkan, “İmralı'daki uygulamalardan en çok da CPT’nin bağlı olduğu Avrupa Konseyi, onun Bakanlar Komitesi sorumludur. Demek ki bu durumu uygun görüyorlar, böyle bir uygulama geliştiriyorlar. O zaman gerçek yüzleri açığa çıkıyor” dedi.

“Yunanistan bütün bunlardan sorumludur”

Öcalan’ın yakalandığı sürece değinen Kalkan, Suriye'den Avrupa'ya geçişi sırasında Yunanistan’dan kendisine çağrılar yapıldığını söyledi.

Kalkan, “Milletvekilleri, parlamento karar aldı diye çağrı yaptı, bilmem 100 kaç tane milletvekili her türlü şeyin verileceğine dair. Bu temelde Önder Apo'nun Suriye'den çıkışının yönünü Yunanistan'a çevirdiler, Yunanistan'a almadılar ama önce. Ondan sonra imha olmak üzere böyle boşluğa sürmek istediler” şeklinde konuştu.

Öcalan’ın Rusya'dan İtalya’ya ve tekrar Yunanistan'a gönderildiğini, Minsk'te uçaktan indirip öldürmek istediklerini, Korfu adasına götürürken uçağının çarptırdığını ve öldüremeyince de Kenya'ya götürdüklerini anlatan Kalkan, “Yunanistan'ın elçiliğinde kaldı. Elbette elçilikten çıkarıp Türkiye'ye teslim edildi. Yunanistan'ın istihbarat sorumluları Önder Apo'nun yanındaydı. Onlar teslim ettiler tabii. Yunanistan'dan alıp Kenya'ya götüren de Yunan hükumetidir. Kenya'da CIA'ye, TC devletine teslim eden de Yunan hükümetidir” ifadesini kullandı.