KDP'li Yetkili: Irak Hükümeti anlaşmayı hayata geçirirse Kerkük’e döneriz

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük Yetlkilisi Mihemed Kemal, “Kerkük’e dönmeye hazırız. Bunun için anlaşmada sağlandı. Şu an sadece Irak Hükümeti’nin anlaşmanın hayata geçirilmesini sağlaması kaldı.”

KDP'li Yetkili: Irak Hükümeti anlaşmayı hayata geçirirse Kerkük’e döneriz
KDP  Kerkük Yetlkilisi Mihemed Kemal yaptığı açıklamada, Kerkük’e dönmeleri için ofislerinin teslim edilmesi gerektiğini belirtti.
 
Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Mihemed Kemal, “Kerkük’e dönmeye hazırız. Bunun için anlaşmada sağlandı. Şu an sadece Irak Hükümeti’nin anlaşmanın hayata geçirilmesini sağlaması kaldı.” ifadelerini kullandı.
 
Kemal açıklamasının devamında, “Irak Hükümetiyle bazı maddelerde anlaşma sağlanmış ve bu anlaşmaya göre bizim dönmemiz gerekiyor. Bu temelde şu an sadece bize ait ofislerin yeniden bize teslim edilmesi ve heybetimizle dönmemiz kalıyor.” değerlendirmesini paylaştı.
 
16 Ekim 2017 olayından sonra Kerkük’ün durumu normalleşmekten çıktı ve KDP o zamandan beridir yeniden Kerkük’e dönme, burada yaşayan Kürtlere karşı uygulanan Araplaştırma, baskı politikalarına karşı mücadele etme girişiminde bulunuyor.