Kerkük'te IŞİD operasyonu: 80 havan topu ele geçirildi

Irak Federal Polisi tarafından kentin güneyindeki Hawice ilçesi yakınlarında terör örgütü IŞİD’e yönelik başlattğı operasyonda 6 kişi yakalandı, 80 havan topu ve çok sayıda silah ele geçirildi.

Kerkük'te IŞİD operasyonu: 80 havan topu ele geçirildi

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağından yapılan açıklamada, Irak Federal Polisi tarafından kentin güneyindeki Hawice ilçesi yakınlarında terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyon başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Hawice ilçesine bağlı Rumana köyü yakınında IŞİD’lilerin kullandıkları sığınaklarda 80 havan topunun yanı sıra, çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, operasyonun davam edeceği vurgulandı.

6 IŞİD MENSUBU YAKALANDI

Güvenlik Medya Ağından yapılan açıklamaya göre, kent merkezindeki Panca Ali semtinde bir adrese baskın düzenledi.

Gelen bir ihbar üzerine düzenlenen baskında 6 örgüt mensubunun yakalandığı ifade edilen açıklamada, yakalanan IŞİD’lilerden birinin güvenlik güçleri tarafından arandığı belirtildi.

Açıklamada, yakalananlar hakkında yapılan ilk resmi işlemin ardından mahkemeye sevk edildikleri kaydedildi.

IŞİD’in bölgeden çıkarılmasının üzerinden 4 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları devam ediyor.