Kerkük'te Kürt öğrenci öldürülmüş halde bulundu

Başbakan Mesrur Barzani’nin başarıyla okulunu tamamladığı için ödüllendirdiği üniversite öğrencisi Ahmed Azad Asi Kerkük’te kalbine sıkılan kurşunla öldürülmüş halde bulundu.

Kerkük'te Kürt öğrenci öldürülmüş halde bulundu

Kürtçe liseden birincilikle mezun olan Ahmed Azad Asi geçtiğimiz yıl Başbakan Mesrur Barzani’nin okullarda birinciyle mezun olanlara taktim ettiği ödülü alan öğrenciler arasındaydı.

Olaya ilişkin Rudaw'a açıklama yapan Kerkük Polis Sözcüsü Amir Şiwani, bir gündür kendisinden haber alınamayan  Rehimawa nüfusuna kayıtlı Kerkük Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Ahmed Azad Asi’nin cansız bedenine Soma City yakının Bazney yolu yakının bulunduğunu söyledi.

 Amir Şiwani bir gündür kendisinden haber alınamayan Ahmed Azad Asi’nin kalbine bir kurşun sıkılarak öldürülmüş halde bulunduğunu kaydetti.

Polis sözcüsü Ahmed Azad Asi’nin yakın arkadaşı iki kişinin olayla bağlantılı gözaltına alındığını sözlerine ekledi.

Güvenlik kameralarında Ahmed Azad Asi’nin iki arkadaşıyla bir otomobile bindiği tespit edildi. Polisin dediğine göre cinayeti işlediğinden şüphelenen 2 kişi gözaltına alındı.

20 Ekim 2022 tarihinde Başbakan Mesrur Barzani liseyi başarıyla bitiren öğrencileri ödüllendirmişti.

Ödül alanlar arasında Kerkük’te Kürtçe liseden mezun olan Ahmed Azad Asi de vardı. Ahmed Azad Asi ödül aldıktan kısa bir süre sonra kerkük Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine başlamıştı.