Kılıçdaroğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adayı' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağına ittifakla oturup karar vereceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adayı' açıklaması

Cumhurbaşkanı adayı hakkında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin Millet İttifakı'nın kendi içinde olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "İttifak olarak oturacağız, konuşacağız, tartışacağız. Bu çerçevede bir çalışma yapacağız” açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, Çeşme'deki bir otelde düzenlenen Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Konseyi toplantısında yaptığı konuşmasına, İdlib'de yaşamını yitiren 2 askere Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Siyasetin bireysel veya belirli kitlelerin çıkarı üzerine inşa edilmemesinin önemine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, bir yüzyılı geride bırakan Türkiye'nin geçen yüzyıldan ders çıkararak geleceği inşa etmek zorunda olduğunu, yüzyılın ilk 25 yılında uçak ihraç eden 5 ülkeden birisiyken o felsefenin nasıl kaybedildiğini sorgulaması gerektiğini anlattı.

Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karamsar olmadığını, kısa zamanda toparlanmanın mümkün olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asla karamsar değilim. Türkiye kendisini toparlar mı? 5 yıl içinde çok farklı bir Türkiye'yi inşa etmek mümkün. 15-20 yıl değil. 5 yıl içinde bölgenin en güçlü devleti, istihdam sorununu büyük ölçüde çözmüş, katma değeri yüksek ürün üretmeye kilitlenmiş bir sanayi, yeni bir teşvik politikası, yeni bir bütçe ve para politikası... Bunları 5 yılda düzeltmek mümkün. İlk 6 ayda bu topluma rahat bir nefes aldırmak mümkün. Gelecek güvencesi, düşünce ve ifade özgürlüğü vereceksiniz. 'Bize oy verin' diyorum. Çünkü 'Bizi en rahat eleştirebileceğiniz ortamı yaratacağız size' diyorum. Bir politikacının alkışa değil eleştiriye ihtiyacı var. Politikacı zaten bu bilinçte olsa memlekette sorunlar çözülecek.

Medya özgürlüğü çok değerli. Gazeteci istediğini yazmalı. Varsa yanlışı söylersin, belgesini gönderirsin. Herkesin ağzına bant çekip hiç kimse konuşmayacak derseniz ya da beni eleştirmeyecek derseniz farklı bir Türkiye tablosu ortaya çıkar. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. Türkiye'de kimin, kimlerin hangi sosyal kimliklerin ne sorunu varsa her soruna çözüm ürettik."

"Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi Millet İttifakı'nın kendi içinde olacak. İttifak olarak oturacağız, konuşacağız, tartışacağız. Bu çerçevede bir çalışma yapacağız. İttifakla görüşmeler zaman zaman oluyor zaten. Bazen telefonla, bazen yüz yüze konuşuyoruz. Bu konuda herhangi bir tereddütümüz söz konusu değil.”

Haberin detayına buradan ulaşabilirsiniz