"Kim referanduma karşı çıkarsa gerçek Kürt değildir”

"Kim referanduma karşı çıkarsa gerçek Kürt değildir”

Kürdistan Bölgesi’nin Selefi lideri Abdullatif Selefi, bağımsızlık referandumunu desteklediğini belirterek, “Her kim karşı çıkarsa gerçek Kürt değildir” dedi.

Süleymaniye’deki İbrahim Ahmet Mahallesi’ndeki Beheşt Camisi’ne dün akşam saat 21:10 sıralarında İmam Abdullatif Selefi’nin vaaz verdiği sırada el bombası atıldı.

Olayda Abdullatif Selefi’nin de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı. Abdullatif Selefi, yaşanan olaya ilişkin şunları söyledi:

“Biz teröristlere ve kaos ortamı yaratanlara karşıyız. Bu duruşumuz da hedef gösterilmemize neden oluyor. Şüphesiz fitne ve fesatlardan arınacak süreçten geçeceğiz. Vaazlarımızda ülkemizi, peşmergeyi ve ulusumuzu korumamız gerektiğini söylüyoruz. Elbetteki bu da bedelsiz değildir. Bu tür anlık saldırılar beni davamdan alı koyamaz.”

Olayın teravih namazından sonra vatandaşların referanduma ilişkin sorularını yanıtladığı sırada meydana geldiğini dile getiren Abdullatif Selefi, bağımsızlık referandumuna siyasette karşılıklı suçlamalarla değil, şahsi baktığını söyledi.

Abdullatif Selefi, “İşim birilerini suçlamak değil. Bu tür şeylerle ilgilenmiyorum. Referandum bağımsızlık için yapılırsa yüzde yüz desteklerim ve oyumu kullanırım. Referandumu Zeyd mi yapmış, Emir mi yapmış benim için farketmiyor. Bağımsız olmamamızı her kim istemiyor ve bağımsız olmamız için çabalamıyorsa, belli ki gerçek Kürt değil” diye konuştu.