Konseri yasaklanan Aynur Doğan'dan açıklama: Kum torbası değiliz!

Ünlü Kürt sanatçı Aynur Doğan, Kocaeli-Derince Belediyesi'nin konserini iptal etmesinin ardından, “Bizler ‘kaslarınızı’ geliştireceğiniz kum torbası değil ancak yüreğinizi ve vicdanlarınızı güçlendirmenin fırsatlarıyız” mesajı paylaştı.

Konseri yasaklanan Aynur Doğan'dan açıklama: Kum torbası değiliz!

Dünya çapında ün sahibi Kürt sanatçı Aynur Doğan’ın Kocaeli'nin Derince ilçesinde 20 Mayıs’ta vereceği konser, AK Parti’li Derince Belediyesi tarafından iptal edilmiş, iptal kararı kamuyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Aynur Doğan, konser yasağı sonrası bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla sessizliğini bozdu.

“‘Kaslarınızı’ geliştireceğiniz kum torbası değiliz”

Doğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Aşıklar hakikati ispatlayanlardır, biz de bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz.

Gücümüzün yettiği, sevginizin olduğu her yerde paylaşarak birlikte büyüyeceğiz.

Bizler ‘kaslarınızı’ geliştireceğiniz kum torbası değil ancak yüreğinizi ve vicdanlarınızı güçlendirmenin fırsatlarıyız.”

“Kürtçe bir şarkı okudu diye nasıl yasak getirebiliriz?”

Öte yandan bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında Aynur Doğan’a destek verdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Hepimizin şarkısını duygulanarak dinlediği bir sanatçı. Dar Hejiroke diye bir şarkısı var. Bu aslında bir incir ağacı şarkısı.

Bu şarkıyı hafızalarımıza kazıyan güzel bir film vardı. Gönül Yarası filminde Şener Şen ve Meltem Cumbul bu şarkıyı dinlerken Meltem Cumbul ağlamaya başlıyor.

Şener Şen, 'Sen Kürtçe biliyor musun?' diyor. 'Hayır, bilmiyorum' diyor. 'O zaman neden ağlıyorsun' diye soruyor. 'E bu şarkıya ağlamamak mümkün mü' diyor. Siz bu şarkıyı yasaklıyorsunuz. Türkiye bu noktaya gelmemeli, getirmemeliyiz.

Şarkıların, türkülerin tamamı bizim. Kürtçe bir şarkı okudu diye nasıl yasak getirebiliriz? 21 yüzyılda yaşıyoruz artık. Her şarkı, türkü bizim.”