Korucu tim komutanı ile PKK’li yeğeni aynı çatışmada hayatını kaybetti

Geçtiğimiz gün Şırnak Besta’da çıkan çatışmada Korucu Tim Komutanı Nimet Encü yaşamını yitirmişti. Aynı çatışmada hayatını kaybedenlerden 6 PKK’li kadından birinin Encü’nün yeğeni Evin Encü olduğu belirtildi.

Korucu tim komutanı ile PKK’li yeğeni aynı çatışmada hayatını kaybetti

Türkiye İçişleri Bakanlığı, 22 ocak günü Şırnak ile Siirt sınırları içinde yer alan Besta (Bestler-Dereler) bölgesinde “Eren Abluka-Kış 23” adıyla PKK’ye yönelik operasyon başlatmıştı.

Aynı gün Mergumari-Avyan bölgesinde yaşanan çatışmada tim komutanı korucu Nimet Encü hayatını kaybetmişti.

İki gün devam eden çatışmalarda PKK’li (YJA Star) 6 kadın da yaşamını yitirdi. Bölgede güvenlik korucularının katılımıyla operasyon devam ederken, 6 PKK’linin kimlikleri tespit edildi.

Sözcü'nün haberine göre; otopsi ve kimlik tespiti için cenazeleri Şırnak Devlet Hastanesi morguna getirilen PKK’lilerden birinin Evin Encü olduğu belirlendi.

Evin Encü'nün, aynı çatışmada hayatını kaybeden korucu Nimet Encü'nün de yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Aynı çatışmada hayatını kaybeden diğer PKK’lilerin ise Besta cephesi YJA Star sorumlusu Hamdiye Tekbudak ile yardımcısı Raife Kutlak, Leyla Sain ve Gülnaz Öcal olduğu bildirildi.

Evin Encü’nün cenazesi verilmedi

PKK medyası, yaşamını yitiren 3 örgüt üyesinin cenazelerinin önceki gün aileleri tarafından teşhis edildikten sonra teslim alınarak memleketlerine götürüldüğünü ve burada toprağa verildiğini yazdı.

27 Ocak günü de Raife Kutlak’ın ailesi kızlarının cenazesini alarak Van’a götürdü.

Ancak Evin Encü’nün cenazesinin ailesi tarafından teşhis edilmesine ragmen morgta tutulduğu belirtildi.

Nimet Encü için Şırnak'ın Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Gülyazı (Bêjuh) köyündeki taziye devam ettiği için taziyenin bitiminden sonra aynı köyde bu kez PKK’li Evin Encü'nün ailesinin taziye kuracağı ve bu nedenle cenazenin halen Şırnak Devlet Hastanesi morgunda bekletildiği öğrenildi. /Rudaw