Kubad Talabani’nden PKK’li Bulut’un öldürülmesine ilişkin açıklama

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Süleymaniye’de PKK’li Yasin Bulut’un (Şükrü Serhat) öldürülmesi ile sonuçlanan saldırıyı kınayarak faillerin bir an önce bulunmasını istedi.

Kubad Talabani’nden PKK’li Bulut’un öldürülmesine ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Süleymaniye kent merkezinde PKK’li “Şükrü Serhat” kod adlı Yasin Bulut’a yönelik saldırıyı sert bir dille kınadı.

Faillerin bir an önce bulunup yargılanması için emniyet güçlerine çağrıda bulunan Talabani, “Buradan belirtmek isterim ki Süleymaniye herkes için huzur ve istikrar kentidir. Hiçbir ayrım olmadan herkes bu huzur ve istikrarın gölgesinde yaşayabilir” dedi.

Ne olmuştu?

PKK’ye bağlı “Şehit Aileleri Komitesi” üyesi Yasin Bulut, bugün sabah 09:00 sıralarında Süleymaniye merkez Çarçıra Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye İlk Yardım Merkezi Müdürü Saman Nadir, olayın bildirilmesi üzerine sağlık ekiplerinin Çarçıra Mahallesi’ne gittiğini, ancak ekipler ulaşmadan saldırıya uğrayan şahsın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Saman Nadir, “Şahsın üzerindeki kimlikte ismi Yusuf Murad diye yazıyordu. Yaşı 65 olarak kaydedilmiş. Vücuduna dört kurşun isabet etmiş. Olay yerinde hayatını kaybetmiş. Cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı” dedi.

PKK’den açıkklama

PKK Dış İlişkiler Komitesi de Yasin Bulut’a (Şükrü Serhat) yönelik saldırıya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, tedavi için Süleymaniye’de bulunan Bulut’un kaldığı evin önünde Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından vurulduğu belirtildi.

1957 Kars doğumlu Yasin Bulut’un 1978 yılında PKK’ye katıldığı 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında tutuklanarak Diyarbakır cezaevinde kaldığı bildirildi.

1991 yılında cezaevinden çıktıktan sonra Bulut’un tekrar dağ kadrosuna katıldığı ve 15 yıldır “PKK Şehit Aileleri Komitesi”nde yer aldığı kaydedildi.