'Kürdistan Halkı her türlü tehdide cevap vermeye hazırdır'

'Kürdistan Halkı her türlü tehdide cevap vermeye hazırdır'

 

Başkan Barzani'nin “Hiçbir gücün Şengal'e yaklaşmasını kabul etmiyoruz” sözlerinden sonra Heşdi Şabi'ye bağlı Asaib Ehl el Hak komutanlarından Cevad Telibawi, yaptığı açıklamada, “Barzani, Amerika'dan bize saldırmasını talep ederse, Kürdistan'a saldırırız” demişti.

Bakanlık açıklamasında, “Müslümanların malını talan eden, yüzlerce kişiyi kaçıran ve her türlü haksızlığı yapan sizler değil misiniz? Herkes yaptığınız kötülüklerden haberdar” ifadelerinde bulundu.

Peşmerge bakanlığı, “düşmanca yapılan açıklamalar şunu gösteriyor ki Kürtleri yok etmeyi amaçlayan kültür ve zihniyet devam etmektedir. Bu kültür ve zihniyetin ne zaman son bulacağı merak konusudur” dedi.

Peşmerge bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:  

Peşmerge ve Kürdistan Bölgesi'ne karşı yapılan açıklamaların “asılsız ve düşmanca” olduğunun altı çizilen açıklamada, “Bu açıklamalar fitne, tehdit ve kavga kokuyor. Bu sözler, Nuri Maliki'nin Kürdistan halkına yönelik yersiz tehditlerinin devamı olabilir” ifadeleri yer aldı.

“Kimsenin toprağına el uzatmayan Kürdistan halkı, hiç kimsenin de kendi topraklarına el uzatmasını kabul etmez ve her türlü tehdit, kabadayılık, haksız ve yersiz davranışa karşılık vermeye hazır” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Peşmerge kimsenin kılıcıyla savaşmıyor. Mücadele tarihinde hep kimsesiz kalan peşmerge, Kürdistan'ı savunmak için her zaman kendi iradesi, kanı ve Kürt milletine bel bağlamıştır. Yine Peşmerge, kanıyla IŞİD efsanesini yenilgiye uğratarak, Kürdistan topraklarını terörist işgalcilerden kurtardı.

Umarız bu sesler Heşdi Şabi'nin tamamını temsil etmiyor. Şiiler içindeki akil insanlar ve iyilikten yana olanların, böylelerini sınırlandıracağını ümit ediyoruz.”