Kürdistan Hükümeti heyeti, Washington'da, Heyet ABD yönetimi üst düzey yetkililerle bir araya geldi

Kürdistan Hükümeti heyeti Washington’da diploması trafiğini sürdürüyor. Heyet ABD kongresi üst düzey yetkilileri ile bir araya geldi.

Kürdistan Hükümeti heyeti, Washington'da, Heyet ABD yönetimi üst düzey yetkililerle bir araya geldi

Kürdistan Hükümeti heyeti Washington’da diploması trafiğini sürdürüyor. Heyet ABD kongresi üst düzey yetkilileri ile bir araya geldi.

Kürdistan Hükümeti heyetinin ABD ziyaretine ilişkin kendi sosyal medya hesabından açıklama yapan Kürdistan Hükümeti Washington Temsilcisi Beyan Sami Abdulrahman, Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Kürdistan Dış ilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa’nın aralarında bulunduğu heyetin ABD kongresi ve yönetiminde bulunan üst düzey yetkililerle bir araya geldiğini söyledi.

Heyet, ABD Başkanı’nın Ulusal Güvenlik İşlerinden Sorumlu Özel Asistanı Michael Bell ile gerçekleştirdiği görüşmede Kürdistan, Irak ve Ortadoğu’daki siyasi ve güvenlik sorunlarını görüştü.

ABD’de temasları kapsamında birçok üst düzey yetkili ile görüşen Kürdistan Hükümeti heyeti gerçekleşen toplantılarında Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkiler, yaklaşan Irak Parlamentosu seçimleri, terör ile mücadele, ekonomi ve Irak’taki etnik ve dini azınlık gruplarına daha fazla destek konuları ele alındı.

Heyet görüşmeler çerçevesinde ABD Savunma Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Robert Kareem ile de bir araya geldi. Toplantıda heyet, ABD’nin Kürdistan Peşmerge güçlerine sundukları yardım ve desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Heyet daha sonra Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre üyeleriyle bir araya gelerek, Kürt-Amerikan Kongre Temsilcisi Ralph Abraham'ın eş başkanlığını yaptığı kongre üyeleriyle bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi. Kürdistan Hükümeti heyeti toplantıda Kongre Üyesi Will Hurd, Senatör Bob Menendez, Kongre Üyesi Ron DeSantis ve Evin Sözcüsü Paul Ryan'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan Jeff Dressler ile görüş alış verişinde bulundu.

Kürdistan Hükümeti heyeti Washington temasları kapsamında ABD’nin DAİŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısının Irak ve İran çalışmalarından sorumlu asistanı Andrew Peek, ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Ofisinden Uluslararası Din Özgürlüğü Büyükelçisi Sam Brownback, ABD Dışişler Bakan Yardımcısının nüfus,mülteci ve göçmenlik çalışmalarında sorumlu asistanı yardımcısı Carolyn Thompson, Demokrasi, İnsan Hakları ve İşçi Bürosu Büyükelçisi Michael Kozak, Siyasi ve Askeri İşler Bürosu Genel Sekreter Yardımcısı Tina Kaidanow, Avrupa ve Avrasya İşleri Genel Sekreter Yardımcısı Jonathan R. Cohen, ABD Dışişleri Bakanlığı yardımcısının Suriye çalışmalarından sorumlu vekili Ethan Goldrich ve Irak İşleri Direktörü Peter Shea ile görüşmeler gerçekleştirdi.