Kürdistan İşçi Partisi (PKK) militanları işçilere ateş açtı

Kürdistan İşçi Partisi (PKK) militanları işçilere ateş açtı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Çobanpınar Köyü kırsalında enerji nakil hatlarında çalışan işçilere, PKK’liler tarafından ateş açıldı. Saldırıda 2 işçi hayatını kaybederken, 1’i ağır 3 işçi de yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Yüksekova ile Şemdinli İlçeleri arasında bulunan Çobanpınar Köyü kırsalında meydana geldi. Enerji nakil hattında çalışan bir grup işçiye, PKK’lilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 2 işçi hayatını kaybederken, 2’si ağır 3 işçi de yaralandı. Yaralı işçiler, helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, PKK'lilerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin elektrik teknikerleri 2 çocuk babası olduğu Hazım Şahin (35) ve 3 çocuk babası Sabri Özdel (40) olduğu bildirildi.

Saldırıda ağır yaralanan bir çocuk babası Elektrik Mühendisi Fendi Yüzgeç'in Ankara'ya sevk edileceği ifade edildi. Diğer iki yaralının ise Ferdi Karatay ve Mustafa Kaya olduğu ve VEDAŞ bünyesindeki taşeron firmanın çalışanları olduğu öğrenildi.

 

Yüksekova'da PKK saldırısı sonucu yaşamını yitiren iki işçi