Kürdistan'da Parlamento seçimleri Kasım'da

Kürdistan'da Parlamento seçimleri Kasım'da

Kürdistanı Yüksek Seçim Kurulu, 6 Kasım 2017 günü görev süresi dolan Parlamento seçimlerine yönelik çalışmaları gözden geçirmek için Erbil’de toplandı.

Önümüzdeki Kasım ayında yapılacak genel seçim ile yapılması muhtemel referanduma dönük hazırlıkları başlatan Kürdistanı Yüksek Seçim Kurulu sözcüsü Şêrvan Zirar, toplanmadan önce gazetecilere açıklama yaptı. Zirar, partilerin konuyla ilgili açıklamalarını dikkatle takip ettiklerini belirterek, “Parlamento ile Başkanlık Divanı açıklamalarına da baktığımızda, seçim çalışmaları gözden geçirmek için toplanmamız gerektiğini düşündük” dedi.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zirar, “Şu an kayıtlı seçmenlerimizin durumuna baktığımızda, Kürdistanı’nda yapılacak ilk seçime 3 milyon 500 bin civarında seçmenin katılacağını söyleyebiliriz” dedi.

Şimdiye kadar kendilerine genel seçimlerin geri bıraktırılmasına dair herhangi bir resmi karar ulaşmadığını belirten Zirar, bağımsızlık referandumu tartışmalarına ilişkin olarak ise şunları söyledi:

“Genel seçimlerin referandumla birlikte yapılmasına dönük bir karar da tarafımıza ulaştırılmış değil. Ancak biz, bu konuda da hazırlıklı olmak için çalışmalarımızı başlattık