Kürdistani güçlerden Haşdi Şabi'ye karşı ortak tutum çağrısı

Kürdistani güçlerden Haşdi Şabi'ye karşı ortak tutum çağrısı

Şii milis gruplarından oluşturulmuş Haşdi Şabi güçlerinin Şengal’in bazı alanlarını ele geçirmesiyle ilgili Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) tutumunu açıklayan YNK Politbüro Üyesi Sadi Ahmed Pire, Haşdi Şabi’nin bu girişimlerine karşı Kürdistani güçlerin ortak bir tutum sergilemesi gerektiğini söyledi.

Haşdi Şabi’nin sadece Şengal bölgesinde sorun olmadığını, aynı zamanda Kerkük, Tuzxurmatu ve Hawice’de de sorun olduğunu belirten Pire, Kürdistani ortak tutumun Haşdi Şabi’nin sorun oluşturduğu bütün alanlar için gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Haşdi Şabi’nin bu faaliyetlerini ‘kötü faaliyetler’ olarak tanımlayan Sadi Pire, Haşdi Şabi’nin meşru bir güç olmadığını söyledi.

Sadi Pire, Kürt güçlerinin Bağdat nezdinde de yasal olarak Irak’ın ortağı olduğunu söyledi.

"KYB, PARLAMENTONUN AKTİFLEŞTİRİLMESİNDEN YANA"

Kürdistan Parlamentosunun aktifleştirilmesi il ilgili de konuşan Sadi Ahmed Pire, KYB’nin parlamentonun aktifleştirilmesinden yana olduğunu ve bu amaçla tüm tarafların katılacağı görüşmelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Pire, Parlamentonun aktifleştirilmesine yönelik görüşme ve çalışmalarda parlamentoda üyesi bulunan tüm tarafların dinlenmesi ve tüm tarafların kabul edeceği şartlarda aktifleştirilmesi gerektiğini söyledi.