Kürdistani partilerden depremzedeler için seferberlik çağrısı

Azadi Hareketi, ÖSP, PAK, PDK-Bakur ve PSK tarafından yapılan ortak yazılı açıklamayla deprem bölgesi için yardım seferberliği çağrısında bulunuldu.

Kürdistani partilerden depremzedeler için seferberlik çağrısı

Azadi Hareketi, ÖSP, PAK, PDK-Bakur ve PSK tarafından yapılan ortak yazılı açıklamayla deprem bölgesi için yardım seferberliği çağrısında bulunuldu.

Deprem Mağduru Kardeşlerimize Yardım İçin Seferber Olalım' başlığıyla yayınlanan açıklamada, Türkiye'nin Kızılay dışında hiçbir kurumun bölgeye ulaşmasına izin vermediği belirtilirken, İran'ın da devlet dışında bölgeye başka bir kuruluşun geçmesine izin vermediği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Depremden hemen sonra, gerek bizler Kürdistani siyasi parti ve hareketler olarak; gerekse çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardım ulaştırmak için bir çok girişimde bulunduk. Ama Türkiye Devleti Kızılay dışında hiç kimsenin deprem bölgesine yardım ulaştırmasına izin ve yol vermiyor.Güney Kürdistan’a bu amaçla Türkiye Devleti dışında hiç kimsenin yardım ulaştırmasına izin vermiyor.

Aynı şekilde İran Devleti kendisi dışında hiç kimsenin deprem bölgesine doğrudan yardım ulaştırmasına izin vermiyor.
Türkiye ve İran devletlerinin bu tutumu adeta halkımıza yönelik bir cezalandırma niteliğindedir.
Türkiye ve İran Devletleri’ni, deprem bölgelerine yardım ulaştırılması önündeki her türlü yasal ve fiili engelleri kaldırmaya çağırıyoruz.

BM, AB ve uluslararası tüm kurumları Doğu ve Güney Kürdistan’daki deprem mağduru kardeşlerimize en kısa zamanda gerekli tüm yardımları ulaştırmaya çağırıyoruz.
Kürdistan’ın dört parçasında, Avrupa’da ve diğer ülkelerde yaşayan tüm Kürt ve Kürdistanlıları, Güney Kürdistan’daki resmi ve sivil kuruluşlar ile Avrupa’daki resmi ve sivil kuruluşlar aracılığıyla deprem mağduru kardeşlerimize yardımları ulaştırmaya çağırıyoruz.

Her parti ve sivil kuruluşu da, fiili olarak, maddi destek ve gerekli diğer yardımları ulaştırmak için gerekli her türlü girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.
Deprem mağduru kardeşlerimize yardımları ulaştırabilmek için herkesi seferber olmaya çağırıyoruz.