Kürdistani Partiler ziyareti sonrasında, Mithat Sancar'dan açıklama

Diyarbakır’da Kürdistani İttifak Partileri’ni ziyareti sonrasında açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Olabildiğince en geniş ittifakı oluşturma amacımız şimdi yeni bir aşamada bulunuyor" dedi.

Kürdistani Partiler ziyareti sonrasında, Mithat Sancar'dan açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır'da Kürdistani İttifak Partileri ile bir araya geldi.

Toplantıya DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP Diyarbakır milletvekilleri İmam Taşçıer, Semra Güzel, Nusrettin Maçin, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç katıldı.

Toplantı sonrası Eş Genel Başkan Sancar olası erken seçim, HDP'nin tutumu ve ittifak arayışları konularında açıklamalar yaptı, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kürdistani Partiler kapsamında ittifak amaçlarının yeni bir aşamada olduğunu ifade eden Sancar özetle şunları söyledi:

“Geniş bir ittifak kurmak istiyoruz. Olabildiğince en geniş ittifakı oluşturma amacımız şimdi yeni bir aşamada bulunuyor. Öncelikle partilerin tabanlarına seslenmek istiyoruz siyasi partilerle de görüşmelerimiz oluyor. Muhalefet partilerinden 4'üne heyet gönderdik.”

Mevcut siyasi atmosferden yola çıkarak ufukta erken seçim görmediklerini yineleyen Sancar, “Erken seçim konusunda çok fazla iyimser olmak doğru görünmüyor. Ama görüşmeler, müzakereler devam edecek, çağrılar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.