Kürt İş adamı İbrahim Doğuş İngiliz Parlamentosuna Giriyor

Kürt İş adamı İbrahim Doğuş İngiliz Parlamentosuna Giriyor

İngiltere’nin Westminster kentinden milletvekili adayı olan Kuzey Kürdistanlı (Türkiye Kürdistanı) İbrahim Doğuş başarılı vizyonuyla beğeni topluyor.

Yürüttüğü aktiviteler ve sivil toplum çalışmaları ile İngiltere'de tanınan isimlerinden birisi olan 36 yaşındaki İbrahim Doğuş, İngiltere’de 8 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde ana muhalefetteki İşçi Partisi'nden milletvekili adayı oldu.

Rûdaw’ın yaptığı habere göre; İbrahim Doğuş, seçilmesi halinde Kürt ve İngilizler arasında ilişkilerin daha sıkı olması için çalışacağını söyledi.

İbrahim Doğuş, “İşçi Partisi’nden adayım. Yaklaşık 20 yıldır bu partinin üyesi olarak birlikte yaşam ve Kürtlerin gelişmesine yönelik çalışıyorum” diye konuştu.

Milletvekili olması için 20 bin oya ihtiyacı olduğunu dile getiren İbrahim Doğuş, “Kürtlerin özgürlüğü ve IŞİD’le savaşta büyük bir kampanya yapmam gerekiyor” ifadesini kullandı.

Kürdistan’ın diğer parçalarındaki Kürtler, İbrahim Doğuş’un İngiltere Parlamentosu’na girmesi için tanıtım kampanyası yürütüyor.

Rûdaw’a konuşan Jim Prasen adlı İngiliz öğretmen, “İbrahim çalışkan ve başarılı bir iş adamı olarak partimize üyedir” dedi.

Halid Asinger adlı aktivist ise, “İbrahim’in İngiliz Parlamentosu’na girerek, Kürtlere karşı yapılan soykırıma ilişkin Londra’daki herhangi bir parkta anıt yaptırmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

İbrahim Doğuş, 24 yıldır İngiltere’de restorant işletiyor. Doğuş ayrıca, Londra merkezli düşünce kuruluşu Türkiye Araştırmalar Merkezi CEFTUS'un Direktörlüğü’nü yürütüyor.

2011 yılında kuruluşuna öncülük ettiği CEFTUS ile çok sayıda İngiliz ve Türkiye'li politikacı, akademisyen ve gazeteciyi Türkiye ve Kıbrıs gibi konularda tartışmak üzere biraraya getiren Doğuş, BBC, Al Jazeera gibi yayın kuruluşlarının da görüşlerine en sık başvurduğu analistlerin başında geliyor.

İbrahim Doğu, Londra’daki terör saldırısında 500 polise restoranın kapısını açarak hizmette bulundu.

Toplam 110 bin kişinin yaşadığı seçim bölgesinin yarısından fazlasını göçmenler oluşturuyor.