Kürt genci, ‘sınır dışı edilmek için’ İngiltere vatandaşına bıçakla saldırdı

Geçtiğimiz yılın sonlarında İngiltere vatandaşı bir gence bıçakla saldırdıktan sonra onu kovalayan bir Kürt genci 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kürt genci, ‘sınır dışı edilmek için’ İngiltere vatandaşına bıçakla saldırdı

İngiltere Kraliyet Savcılığı, bıçaklı saldırının yer aldığı video görüntülerini yayınladı.

Bıçaklı saldırıdan dolayı Aralık 2022’de 6 yıl hapis cezası verilen 28 yaşındaki Rêbaz Muhammed, Southampton Kraliyet Mahkemesi’ne verdiği ifadesinde suçunu itiraf etti.

İfadesinde parasız olduğunu ve herhangi bir işi olmadığını belirten Rêbaz Muhammed, saldırıyı Kürdistan Bölgesi’ne sınır dışı edilmek için gerçekleştirdiğini ifade etti.

Video görüntülerinde Rêbaz Muhammed’in başka biriyle konuştuğu sonrasında ise cebinden çıkardığı bıçakla ona saldırdığı görülüyor.

Saldırıya maruz kalan İngiltere vatandaşı kaçarken Rêbaz Muhammed, güvenlik kameralarının görüş açısından çıkana kadar onu kovalıyor.

Rêbaz Muhammed’in avukatı Richard Tutt, Kürt mültecinin İngiltere’ye bir göçmen teknesiyle geldiğini ve sonrasında sınır dışı edilmek için “sonuçları ciddi olabilecek bir saldırı”ya gereksinim duyduğunu ifade etti.

Rêbaz Muhammed’e 6 yıl hapis cezası veren Yargıç Brian Forster, “Kurban, saldırı sonucunda hayatını kaybedebilirdi” şeklinde konuştu.  

Southampton'daki Hoglands Parkı’ndan bıçaklı saldırıya maruz kalan Ellis Wheeler, Solent Üniversitesi öğrencisi. /Rudaw