Kürt öğretmen ‘Dünya’nın en iyi 10 öğretmeni’ arasına girdi

Rojhılatlı Kürt öğretmen Soraya Motaharnia, Varkey Vakfı tarafından düzenlenen “2021 Küresel Öğretmen Ödülü'nün En İyi 10 finalisti” arasına girmeyi başardı.

Kürt öğretmen ‘Dünya’nın en iyi 10 öğretmeni’ arasına girdi

Rojhılat’ın Sine kentindeki bir köy okulunda öğretmenlik yapan Soraya Motaharnia, yüzlerce yoksul öğrenciye maddi yardım ve tedaviye ihtiyacı olan çok sayıda öğrenciye de fon sağladığı için Varkey Vakfı tarafından dünyanın en iyi öğretmenlerinden biri olarak seçildi.

Vakıf, 2021 Küresel Öğretmen Ödülü için finale kalan öğretmenleri, dünya çapında 121 ülkeden 8.000'den fazla aday ve başvuru arasından seçti.

İran Eğitim Bakanlığı da internet sitesinde Sine vilayeti Bijar ilçesine bağlı Hasan Teymur köyünde matematik ve fen bilgileri öğretmeni olan Soraya Motaharnia’nın dünyanın en iyi on öğretmeninden biri olduğunu duyurdu.

Siyasi Bilimler ve Uluslararası İlişkiler mezunu olan ve 26 yıllık öğretmenlik tecrübesi olan Motaharnia, annesi ve babasının da desteği ile kurduğu yardım kuruluşu sayesinde 1.100 öğrenciye maddi yardım ve tedaviye ihtiyacı olan çok sayıda öğrenciye de fon sağlamayı başardı.

Motaharnia aryıca evlenme ve boşanma sorunu olan kadınlara, ayrıca Kirmaşan’daki depremde ve Loristan’daki sel felaketinde mağdurlara yardımlarda bulundu.  

İran haber ajansı PANA'ya konuşan Soraya Motaharnia, "Bir öğretmen, öğrencileriyle ilgili eğitim veya becerilerin en iyi sonuçlarını elde edebilir, her öğrencinin kişiliğini belirleyebilir ve sorunlarının çözümüne yardımcı olabilir” dedi.

Londra merkezli Varkey Vakfı, UNESCO ve UNICEF’in de desteği  ile 2010 yılında kurulan küresel bir yardım kuruluşudur.