Berivan Aslan, Avusturya Federal Parlamentosuna tekrar aday olacak

Kürt siyasetçi, özellikle parlamentoya ve ülke gündemine Kürtlerin sorunlarını ve taleplerini taşımasıyla tanınıyor.

Berivan Aslan, Avusturya Federal Parlamentosuna tekrar aday olacak

Avusturya Federal Parlamentosu’nda 2013 yılında seçilen ilk Kürt olma özelliğini taşıyan Berivan Aslan, ülkede bu yıl düzenlenecek seçimlere tekrar aday olacağını duyurdu.

İç Anadolu’da bulunan Kürt köylerinden birinden siyasi nedenlerden dolayı Avusturya’ya göç eden bir aileden olan Berivan Aslan, Avrupa’da siyasi başarılara imza atan Kürtler’den biri olarak tanınıyor.

Avusturya Federal Parlamentosu’nda 2013 yılında seçilen ilk Kürt olma özelliğini taşıyan Berivan Aslan, sosyal hesaplarında yaptığı açıklamalarda, bu yıl gerçekleşecek Avusturya Parlamento Seçimleri’nde Yeşiller Partisi’nden tekrar aday olacağını açıkladı.

Tüm eğitim-öğretimini Avusturya’da tamamlayan Aslan, genç yaşta politikayla uğraşmaya başladı.16 yaşındayken okuduğu liseden Karl Marx’a olan hayranlığı nedeniyle okulundan uzaklaştırılan Aslan, eğitimini başka bir lisede sürdürdükten sonra Tirol Eyaleti’nde iki ayrı üniversitede hukuk ve siyasal Bilimler eğitimi aldı.

Yeşiller Partisi üyesi olan Aslan, Ekim 2013 tarihinde yapılan seçimde partisini Federal Parlamento’da temsil etti

Kürt siyasetçi, özellikle parlamentoya ve ülke gündemine Kürtlerin sorunlarını ve taleplerini taşımasıyla tanınıyor.

Aslan, dün Twitter hesabında, “Faşitlere kötü ve demokratlara iyi bir haberim var; Avusturya Parlamentosu için tekrardan adaylığımı koyuyorum!” paylaşımını yaparak, bu yılki seçimlerde aday olduğunu açıkladı.

Berivan Aslan, Facebook hesabında ise şu ifadelere yer verdi:

“Faşistler, Naziler ve hayranlarına kötü, demokratlara, tüm arkadaşlarıma da iyi bir haberim var; Avusturya Parlamentosu için Yeşiller listesinden tekrar adaylığımı koyuyorum!

Yeşillendirme, iklim değişikliği, anti-demokratik ve yozlaşmış iktidar koşulları sürekli tehdit olmaktadır! Her zaman Yeşillerin değerlerini saygı içinde savunurken, tehditlere ve bazen de nefret söylemlerinin hedefinde olduk. Şimdi de karşılık verme zamanı, olumlu ve hayata geçirilecek mesajları insanlara iletmek ve çözümlerin, mümkün olduğunu gösterelim!

İnsan hakları ve barış politikası için bedel ödemeyi seviyorum çünkü insan hayatı en yüksek yasal varlık!

Sizinle, demokrasi, hukuk, barış ve insan hakları kural savunan ilerici bir hareket ile mücadele etmek istiyorum. Hadi bunu birlikte gösterelim.”

Aslan, 2016’da Avusturya Parlamentosu'nda bulunan DPT, OVP, FPÖ, Yeşiller, Neos ve Team Stronach partilerinin Türkiye’ye yönelik silah ambargosuna ilişkin ortak hazırladıkları karar tasarısını oy birliği ile kabul edilmesinde önemli bir role sahip olmuştu.