Kürt parti ve hareketler: Tüm Kürtler ortak tutum almalı

Kürt parti ve hareketlerinden; Kürdistan Demokratik Hareketi (TDK-Tevger), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (PDK-Bakur), Pêlkurd ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) dün Konya’nın Meram ilçesinde 7 kişilik Kürt ailenin öldürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Kürt parti ve hareketler: Tüm Kürtler ortak tutum almalı

“Konya’nın Meram ilçesi Hasanköy köyünde Türk ırkçılar bir Kürt aileye silahlı saldırıda bulundular. Saldırı sonucunda aynı aileden 7 kişi katledildi ve evleri yakıldı” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bu yılın 12 Mayıs akşamında 60 kişilik bir grup ırkçı sloganlar atarak yine bu aileye saldırmış ve sonuçta hiç kimse herhangi bir cezai müeyyideye tabi tutulmamıştı. Açıktır ki bu tür saldırıların esas sorumlusu mevcut iktidarın kendisidir. Çünkü Türk devletini yönetenler izledikleri ırkçı ve Kürt karşıtı politika ve söylemleriyle Kürtlere yönelik saldırılara zemin hazırlamış, Konya’daki Kürt katliamının yolunu döşemişlerdir. Türk kesiminde son dönemde artan ırkçılık ve saldırılar Türk kolonyalist sisteminden ayrı düşünülemez. Türk devleti ve ondan cesaret alan bu ırkçı, katil çeteler şunu çok iyi bilmelidirler ki, Kürt milleti bugüne kadar hiçbir katliama boyun eğmedi, bundan böyle de boyun eğmeyecektir. Bu insanlık dışı, ırkçı katilleri ve onlara göz yumman, izlediği Kürt karşıtı siyasetle onlara elverişli zemin hazırlayan Kürt düşmanı anlayışı kınıyor, protesto ediyoruz.”

Kürtlerin bu saldırılara karşı birlik olması gerektiği çağrısında bulunulan açıklamada şunlar kaydedildi.

“Türkiye’nin metropollerinde yaşayan bütün Kürtleri ırkçı ve katliamcı saldırılara karşı güçlerini birleştirmeye ve dayanışmaya çağırıyor, onlarla birlikte olduğumuzu ilan ediyoruz. Benzer şekilde Türkiye’deki bütün demokrat güçleri ve ırkçılık karşıtı kesimleri söz konusu Kürt karşıtlığına karşı seslerini yükselmeye davet ediyoruz. En büyük görev ise Kürt parti, örgüt ve Kürdistan’daki Sivil Toplum Örgütleri’ne düşmektedir. Kürtlere yönelik saldırı ve katliamlara karşı yekvücut ve çok net bir duruş ortaya koymalıdırlar.”