Kürt traktörü görücüye çıkacak... Kürdistan’da traktör fabrikası kuruluyor

Kürt traktörü görücüye çıkacak... Kürdistan’da traktör fabrikası kuruluyor

KRD News - Geçtiğimiz yıl Kürdistan’a gelen Çek Cumhuriyeti yetkilileri ile Kürt yetkililer arasında başlayan görüşmeler kapsamında tarımsal ürün çeşitliliğinin arttırılması çalışması kapsamında Kürdistan’da tarktör fabrikası kurulması ön görülüyor.

Süleymaniye’de bir araya gelen Çek Cumhuriyeti’nden gelen iş adamları ile ticari işbirliği konusunda görüşmeler yapıldı. Taraflar arasında ticari işbirliğinin arttırılması ve arttırılması konusunun görüşüldüğü toplantı Kürt İthalat ve İhracat Birliği'nin himayesinde gerçekleşti.

Çek Cumhuriyeti geçen yıl bölgeye Kürt bakanlığını ziyaret sırasında bir takım tarımsal ürünler sunmak için teklifte bulunmuştu.

Bakanlık tarafından yayımlanan bir duyuruda, projelerin Irak'ın Kürdistan Bölgesinde genel tarım üretimini iyileştirmek amacıyla bir traktör fabrikası kurmak olduğunu söyledi.

Traktör Fabrikası Ne Zaman Kurulacak?

Çek Cumhuriyeti’nin önemli ağır sanayi kuruluşlarından Zetor firması Kürdistan'da bir traktör montaj fabrikası kurmayı planlıyor.

Kürdistan Tarım Bakanlığı ve Zetor firması yetkilileri arasında yapılan anlaşma çerçevesinde ilk olarak Zetor firması tarafından üretilen 100 adet traktörü ithal edilecek ve bu traktörler Kürt çiftçilerine düşük fiyatlarla sunulacak.

2017 yılı içerisinde kurulacak Traktör montaj fabrikası ile ilgili taraflar arasında bir sözleşme imzalanması bekleniyor.