Kürtçe öğretmen atama talebi için sosyal medyada kampanya başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20 bin öğretmen atamasında Kürtçe’ye sadece 3 kontenjan ayırmasına ilişkin tepkiler sürüyor. Prof. Dr. Aziz Yağan, en az 200 kontenjan talebiyle sosyal medyada “#Kurdceye200EkAtama” etiketi ile hashtag çalışması yapılacağını duyurdu.  Kaynak: Kürtçe’ye en az 200 ek öğretmen atama talebi için sosyal medyada kampanya

Kürtçe öğretmen atama talebi için sosyal medyada kampanya başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında açıkladığı kontenjan dağılımında Kürtçe için sadece 3 kontenjan ayırmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin “En fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu” ifadelerini kullanmıştı.

KÜRTÇE’YE EK ATAMA TALEBİYLE SOSYAL MEDYA KAMPANYASI

Atama tercihleri 27-31 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar ise 1 Eylül’de ilan edilecek. Kürtçe için sadece 3 kontenjanın ayrılmasına yönelik tepkiler gelmeye devam ederken, en az 200 kontenjan ayrılması talebiyle kampanyalar düzenlenecek. Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) Direktörü Prof. Dr. Aziz Yağan, Twitter’da bu gece 21.00-00.00 saatleri arasında “#Kurdceye200EkAtama” etiketi ile hashtag kampanyası yapılacağını duyurdu.

PİRHA