Leyla Halid'den Kürtlere dair ilginç yorum!

Leyla Halid'den Kürtlere dair ilginç yorum!

Medya Şafar haber sitesinden Hasan Sivri, Filistin Halk Kurtuluş Cephesinin Politbüro üyesi ve kamuoyunda daha çok 1969 yılında bir ABD uçağını kaçırma olayında yer almasıyla tanınan, Filistin davasının sembol isimlerinde Leyla Halid ile bir mülakat yaptı.

Hasan Sivri'nin ağırlıklı olarak Filistin’de sona eren açlık grevi ve bölgedeki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Leyla Halid, Kürtlere dair de 'ilginç' yorumlarda bulundu.

Kürt meselesinin ABD tarafından Irak’ta yaşandığı gibi Suriye’yi parçalamaya yönelik bir tehdit kartı olduğu iddia eden Halid, Rusya ve İran’ın da sahada rolleri olduğunu ve ittifak olduğunu belirtti. 

“Kürtler ABD ve İsrail’e itimat ederek hata yapıyor”

Sivri, Kürtlerin IŞİD ile mücadele kapsamında ABD’nin 7. Silah yardım paketini Kürtlere ulaştırdığına dair sorusuna şöyle yanıt verdi: "Bir kimse ister demokrasi için ister başka bir şey için savaşıyor olsun, bu savaşında Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’e itimat ediyorsa hatalıdır” dedi. Halid şöyle devam etti:

En büyük örneğini Irak’ta gördük. Hava, kara ve deniz kuvvetleri ve 30 ülke ile birlikte Irak’a asker indiren ABD, Irak’a demokrasiyi getirdi mi? Bölünme dışında Irak’a ne getirdi? Toplum içinde derin bir bölünme yarattı. Kim olursa olsun, ABD’ye itimat ederek iş yapanlar, aynı zamanda kendi kendilerine karşı iş yapıyordur. ABD hangi tarafta? Nereye koyuyoruz ABD’yi? ABD halkların karşısında bir yerdedir. ABD halkların düşmanıdır. Siyonist işgali nasıl tasnif ediyoruz? Bu Siyonist işgalci de ABD gibi halkların düşmanı olan eksenin bir parçası. Kürt halkı tarih boyunca zulme uğradı. Şüphesiz. Bugün ayrıca Kürtler Türkiye’de topluca tutuklanıyor, saldırılara maruz kalıyor, vekilleri tutuklanıyor, parti başkanları ve belediye başkanları tutuklanıyor. Bu zulümdür. Bunun karşısında direnmeye hakları vardır. Fakat ABD ve İsrail, Kürtlerin demokratik hakları ve özgürlüğü veya toplumsal adalet peşinde değil. Dolayısıyla bu şekilde devam edilmesi hata. En nihayetinde Amerikan emperyalizmi ve müttefiki Siyonist işgalci İsrail, kendi çıkarlarının güvende olmasını istiyor.

Ancak Leyla Halid, Kürtlere yapılan zulümlerden söz ederken, zulmün faillerinin ABD ve İsrail mi yoksa Filistinlilerin çoğunlukla işbirliği içinde olduğu bölge ülke ülkeleri mi olduğundan söz etmedi. Geçmişte Kürtlerin her dört parçada Filistin davasına verdikleri destekten de hiç söz edilmemekte mülakat boyunca.