Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Kabul edebilirim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkanlık için bir talebi olmadığını ama böyle bir karar verilirse adaylığı kabul edebileceğini söyledi.

Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Kabul edebilirim

Altılı Masa, 2 Mart'ta "cumhurbaşkanı adaylığı" gündemiyle toplanacak. Bu toplantıda ilk defa başkanlık adaylığı için isimler ele alınacak.

Gözler, Altılı Masa’nın 2 Mart’taki toplantısına çevrilmişken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Fox TV'de katıldığı bir programda adaylıkla ilgili soruyu yanıtladı.

“Adaylığı görev olarak kabul edebilirim”

Adaylığı kabul edebileceğini belirten Yavaş, “Genel Başkanımız aday olursa arkasındayız, altılı masa başka bir aday çıkarırsa yine arkasındayız ama altılı masa başka bir karar alırsa benim böyle bir talebim yok ama görev olarak kabul edebilirim, böyle bir karar oybirliği ile alınırsa. Altılı masanın en uygun kararı vereceğine inanıyorum. İşime odaklıyım" ifadelerini kullandı.

HDP, Mansur Yavaş ismine karşı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belirleyici bir rolü olacağı öngörülen HDP, sadece Mansur Yavaş ismine karşı olduklarını açıklamıştı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 7 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili karşı çıktıkları tek bir isim olduğunu, bu ismin de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu söylemişti.

Beştaş, Yavaş’ın adaylığına ilişkin, “Onun adaylığına asla HDP seçmeni sıcak bakmaz. Bizim için denklemde yok” demişti.