Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Pervin Çakar konserine 'Kürtçe' engeli

Kürt soprano Pervin Çakar, repertuarında Kürtçe eserler olması nedeniyle Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kendisine salon vermediğini duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan sanatçı, “Bir sanatçının repertuarında hangi diller var diye sorgulanmaz. Bu insanlık suçudur” dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Pervin Çakar konserine 'Kürtçe' engeli

Pervin Çakar, konser vermek için Mardin Artuklu Üniversitesi salonun başvuru yaptı. Sanatçı daha sonra konser repertuarını istediklerini ve repertuarında Kürtçe eserler olmadı nedeniyle kendisine konser salonunu vermediklerini belirtti.

Çakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Mayıs ayında konser vermek için Mardin Artuklı Üniversitesi konser salonuna dilekçe yazdık. Rektör gayet olumluydu. Daha sonra konser repertuarımı istediler. Repertuarımda Kürtçe eserlerin olması sebebiyle bana konser salonunu vermediler. Şehrimde konser verememenin hüznünü yaşıyorum. Bir sanatçının repertuarında hangi diller var diye sorgulanmaz. Bu insanlık suçudur.”

AK Parti’li Kurt: Dost bildiklerimiz bizi arkadan vuruyor

AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt, Çakar’ın paylaşımına Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi.

Kurt, şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef Pervin hanım hiç ummadığımız bir tavırdı ,biz de şaşırdık ve üzüldük bütün çabamıza karşın bir de meydan okumayla karşılaştık, ama olsun onları da aşacağız hiç üzülmeyin.

Kendi yaptığımız yasal düzenlemeleri, geri verdiğimiz gasp edilmiş hakların kullanımını bile engelleyecek derece de korkakça tavırlar ve içimizden dost sandıklarımızdır bizi arkadan vuran maalesef.”