Mardin’de Kürtçe etkinliğe polis engeli

Avesta Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Keskin, polisin tutumunun kabul edilebilir olmadığını belirterek Kürtçe söyleşilere devam edeceklerini açıkladı.

Mardin’de Kürtçe etkinliğe polis engeli

Merkezi İstanbul’da bulunan Avesta Yayınları’nın "Avesta Söyleşileri" adıyla başlattığı edebi söyleşiler serisinin Mardin ayağının durdurulduğu öğrenildi.

Polisin pandemi gerekçesiyle tiyatro yönetmeni Mirza Metin’in konuşmacı olduğu etkinliği engellemek istediği ve etkinlikte bulunan katılımcıların fotoğraflarını çektiği bildirildi.

“Pandemi gerekçesiyle polis tarafından engellenmek istendi”

Avesta Yayınevi, polis engelini Twitter hesabı üzerinden “Mardin söyleşilerini durduruyoruz!” mesajıyla duyurdu.

Yayınevinin açıklamasında “Ekim ayı başlarında İstanbul, Diyarbakır ve Mardin’de başlattığımız ve şimdiye dek sorunsuz bir biçimde yürüyen edebi söyleşiler serisinin Mardin ayağında Mirza Metin ile yapılacak söyleşi pandemi gerekçesiyle polis tarafından engellenmek istendi. Birlikte çalıştığımız insanları zor durumda bırakmamak için Mardin’deki etkinliklerimizi durdurduk. Kısa bir süre sonra tekrar buluşmayı umuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

"Basit küçük bir edebiyat söyleşisi yapamıyoruz"

Avesta Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Keskin, konuya ilişkin Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak polisin tutumunu eleştirdi.

Yaşananların kabul edilebilir olmadığının altını çizen Keskin, “Çok değil birkaç sene önce en üst düzeyde mitinglerde Kürtçe Kur’an mealinin sallandığı, Kürtçe Mevlidin okutulduğu, enstitünün açıldığı bir şehirde basit küçük bir edebiyat söyleşisi yapamıyoruz. “Ne gerek var ki, onu da biz yaparız”, Kürtçe bilmeden de, denilmek isteniyor” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, yayınevi 16 Ekim Cumartesi günü söyleşiler serisi çerçevesinde Diyarbakir’da Zeynep Yaş moderatörlüğünde Lorin S. Doğan ile bir söyleşi gerçekleştirecek.