Mazlum Abdi: Türkiye'nin bölgede kalmak için hiçbir gerekçesi kalmadı

Suriye Demokratik Güçleri(DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Serêkaniyêli göçmenlerinin düzenlediği çalıştaya katıldı.

Mazlum Abdi: Türkiye'nin bölgede kalmak için hiçbir gerekçesi kalmadı

Rojava'nın Haseke kentinde Serêkaniyêli göçmenler tarafından “Bir yere gitmiyoruz, yerlerimize geri döneceğiz” şiarıyla Tarfûr Salonu’nda düzenlenen çalıştaya katılan Mazlum Abdi, Serêkaniyê halkının topraklarını savunmak için 2012 yılında IŞİD'e karşı verdiği direnişi vurguladı.

Serêkaniyê halkının birçok zorlu süreçten geçtiğini dile getiren Mazlum Abdi, Türkiye'nin ve Türkiye destekli silahlı grupların bölgede kalmak için hiçbir gerekçelerinin kalmadığını belirterek, “Çünkü bölge halkının tamamı onlara karşı. İşgal bölgenin kurtarılması Demokratik Suriye Güçlerinin çalışmalarıyla, onun askeri güçlerinin daha da güçlendirilmesiyle bağlantılıdır. Aynı zamanda bölge halkının kazanımları ve göçmenlerin direnişi ile de bağlantılıdır” diye konuştu.

DSG Komutanı, bölge göçmenlerinin birbirine desteğinden ve sahiplenilmesinden bahsederek çalıştayın olumlu sonuçlarına dikkati çekti.

Mazlum Abdi, “Demokratik Suriye Güçleri ve Özerk Yönetim olarak bu çalıştayı yerinde görüyoruz. Bu çalıştay göçmenlerin yurtlarına geri dönmelerinin temelini oluşturacaktır. Aynı zamanda çalıştay işgalcileri yenmenin de temeli olacaktır” diye konuştu.