Mazlum Abdi ile üst düzey ABD’li heyet arasında kritik görüşme

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Komutanı Mazlum Abdi, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda Amerikan ordusu ile bölge halkı arasındaki güveni yeniden inşaya çabaladıklarını anlatmış ve Joe Biden yönetiminden beklentilerini dile getirmişti.

Mazlum Abdi ile üst düzey ABD’li heyet arasında kritik görüşme

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi'nin Suriye'yi ziyaret eden ve ABD’li generaller ile kongre yetkililerinin dahil olduğu bir heyet ile temas içerisinde olduğunu ve görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

İddiaya göre Mazlum Abdi, Biden yönetiminden vize alabilmek ve Washington'a ziyarette bulunmak istiyor. 

Daha önce yaptığı açıklamalarda Trump dönemi politikaları nedeniyle başta Kürtler olmak üzere bölge halkının ağır bedeller ödediğine işaret eden Mazlum Abdi, "Yeni yönetimi memnuniyetle karşıladık açıkçası. Eskiden yapılan yanlışların düzeltileceğine dair umudumuz var. Suriye’deki çözüm sürecinde önemli bir rol olmasını umut ediyoruz. Bu çözüm içerisinden, koalisyonla birlikte IŞİD’ten kurtardığımız bölgelerde, Suriye içerisinde bir statü verilmeli. Kürt halkının hakları, bölgemizdeki diğer halkların hakları kanun yoluyla korunmalı ve Suriye’deki sorun tamamen çözülmeli. Washington’dan bu konuda etkili bir siyaset yürütmesini diliyoruz” demişti.

/ Nerinaazad.cc