Mazlum Abdi'den IŞİD saldırısına ilişkin açıklama

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, ” Terör örgütü IŞİD’in saldırısının püskürtüldüğünü, tüm suçlular yakalanıncaya durmayacaklarını” bildirdi.

Mazlum Abdi'den IŞİD saldırısına ilişkin açıklama
DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Heseke’nin Xiwêran Mahallesi’ne yönelik IŞİD saldırılarına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.
Hesekê’de durumun kontrol altında olduğunu dile getiren Abdi, şunları söyledi:
Terör örgütü IŞİD, Haseke Cezaevi yakınında intihar bombacılarıyla bir saldırı düzenlendi ve cezaevi içindeki tutukluların ayaklanması için uyuyan hücrelerini seferber etti.
 
Güvenlik güçlerimiz  harekete geçerek Koalisyon’un da yardımıyla saldırıyı püskürtmeyi başardı. Cezaevi çevresi tamamen kuşatıldı ve tüm firariler tutuklandı.
 
IŞİD’e karşı mücadelemiz sürüyor ve tüm suçlular yakalanaca kadar durmayacağız dedi.

Saldırıda 7 HSD savaşçısı, 23 IŞİD'li öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Direktörü Rami Abdurrahman, Rojava’nın Hesekê kentindeki Geviran Cezaevi’ndeki krizin devam ettiğini ve DSG ile IŞİD arasında cezaevi etrafında yaşanan çatışmaların devam ettiğini açıklamıştı.

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) askeri kaynağı, İslam Devleti örgütünün Haseke'deki bir hapishaneye düzenlediği saldırı sonucunda DSG'nin yedi üyesi ve İslam Devleti örgütünden ise yabancılar da dahil olmak üzere 23 IŞİD üyesinin öldüğünü açıkladı.

DSG, IŞİD teröristlerinin saldırıya geçmesi ve mahkumları serbest bırakmaya çalışmasının ardından 89 militanı gözaltına aldıklarını ve cezaevi çevresinde çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

Saldırının ardından Uluslararası Koalisyon güçlerine ait uçaklar cezaevi üzerinde uçuş yaptı.

Söz konusu cezaevinde yaklaşık 5 bin IŞİD'li tutuluyor.