Mazlum Abdi'den Roma'da gerçekleşecek IŞİD karşıtı toplantıya mesaj

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, IŞİD’le Mücadele Uluslararası Koalisyonu Bakanlar Toplantısı öncesi bir mesaj yayınladı. Abdi, toplantıda IŞİD üyeleri ile ailerinin unutulmaması ve ülkelerine dönüş kararı alınması gerektiğini belirtti.

Mazlum Abdi'den Roma'da gerçekleşecek IŞİD karşıtı toplantıya mesaj

81 ülkenin katıldığı IŞİD’le Mücadele Uluslararası Koalisyonu Bakanlar Toplantısı, bugün İtalya'nın ev sahipliğinde başkent Roma'da gerçekleştirilecek.

Toplantı öncesi resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, toplantıda tutuklu IŞİD üyeleri ve aileleri hakkında bir karar alınması gerektiğini vurguladı.

Mazlum Abdi’nin Twitter hesabından  paylaştığı mesajı şu şekilde:

“Uluslararası koalisyon, IŞİD yenilgisini ve kalıcı başarıyı sağlamak için yarın toplanacak. Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’nde on binlerce kadın, çocuk ve IŞİD üyesi halen kamplarda olduğunu unutmamalıyız.

Koalisyon, şiddet yanlısı güçlere karşı mücadele yürütmeli. IŞİD üyeleri ve ailelerini ülkelerine göndermelidir. Ayrıca, aşırıcılığın temel nedenlerinin ele alınabilmesi için özgürleştirilen bölgelerde istikrarın ve ekonomik kalkınmanın kurulmasını destekleyin.”