Mazlum Ebdi'den, Akar'ın açıklamalarına yanıt

DSG Genel Komutanı Mazlum Kobane Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "YPG anlaşmayı ihlal ediyor, geri çekilmedi" şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi ve uluslararası güçleri demografik değişimi önleme ve taahhütlerin gereğini yerine getirme çağrısında bulundu.

Mazlum Ebdi'den, Akar'ın açıklamalarına yanıt

DSG Genel Komutanı Mazlum Kobane Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "YPG anlaşmayı ihlal ediyor, geri çekilmedi" şeklindeki açıklamalarına yanıt mihvalinde bir açıklama yaptı ve uluslararası güçleri demografik değişimi önleme ve taahhütlerin gereğini yerine getirme çağrısında bulundu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobane, kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, "Koalisyon, Rusya ve ABD, Serekaniye ve Tel Abyad’da demografik değişimi önlemek ve Mike Pence ile Pompeo’nun aracılık ettiği anlaşmayı uygulamak için taahhütlerini yerine getirmek zorunda" ifadesini kullandı. 

Coalition, Russia and the US must fulfill their commitments to prevent demographic change in Serekaniye and Tel Abyad and to implement the deal brokered by Mr. Pence and Mr.Pompeo. It must be ensured that people returning to their land won't be subjected to actrocities&abduction.

Kobane, "Yurtlarına geri dönen insanların zulme ve kaçırılmalara maruz kalmayacağından emin olunmalıdır" diye de ekledi.

Öte yandan Kobane, "Türkiye'nin, Kuzeydoğu Suriye'deki demografik değişim hedeflerine uluslararası kuruluşlar aracılığıyla ulaşma çabası var. Birleşmiş Milletler başkanının, Türkiye'nin teklifini incelemek ve bu konuda Türk makamlarıyla görüşmelerde bulunmak için bir ekip oluşturma konusundaki isteği son derece endişe verici ve tehlikelidir" ifadesini kullandı ve BM'nin "etnik temizliğe izin vermemesi gerektiğini" vurguladı.

DSG Genel Komutanı Ebdi'nin bu açıklamaları, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, YPG öncülüğündeki DSG'nin ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmaları ihlal ederek bölgeden çekilmediği iddialarının ardından geldi.

Akar, “YPG'li teröristler pek çok suç işledi. Burada güvenli bölgenin oluşturulması lazım. Suriye Milli Ordusu'nun terörizmle bağlantısı yok” iddiasını öne sürdü.