Mazlum Kobane'den Trump'a 'Türkiye ile DSG arasında arabuluculuk' talebi

Mazlum Kobane'den Trump'a 'Türkiye ile DSG arasında arabuluculuk' talebi

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobane, Türkiye'nin üç gündür devam eden Rojava harekâtına ilişkin ABD Başkanı Donald Trump'a Türkiye ile arabuluculuk yapmasını isteyen bir mektup gönderdi.

Nicholas A. Heras’ın aktardığına göre DSG Genel Komutanı Kobane, Rojava hava sahasındaki Türk hava saldırılarını durdurmak için uçuşa yasak bölge ilan edilmesi talebini iletti.

Kobane mektubunda, ABD’nin, Rojava'daki DSG bölgesine yönelik Türk hava saldırılarını durdurmadığı eleştirisini yöneltirken, “ABD’nin Türk hava saldırılarını durdurmaması şu andaki gerilimin en büyük nedeni” ifadesini kullandı.

Kobane mektubunun devamında, "Askerlerimiz, anne ve babalarının saldırıya uğradığını ve öldüklerini gördüğünde ve bunun hava sahamızı kullanan Türkiye tarafından gerçekleştirildiğine şahit oldukları bu manzara için ABD ye karşı da kızgın olacaklar" ifadesini kullanıyor ve ekliyor:

"Suriye'nin kuzeydoğusundaki çarpışmanın sonlandırılması adına Türkiye ile arabulucuk için hâlâ zaman var. DSG, Türk tarafının hava saldırılarının (ABD hava sahasını kapatmasının ardından) ve topçu atışlarının durdurulmasını talep ediyor. Ayrıca TSK’nin ve Suriye’li grupların sınır ötesi saldırılarınının da sonlandırılması talep ediliyor."

Trump, perşembe günü paylaştığı tweetlerde, “Önümüzde üç seçenek var: Binlerce asker gönderip askeri açıdan kazanmak, Türkiye’yi yaptırımlarla finansal açıdan çok sert şekilde vurmak ya da Türkler ile Kürtler arasında bir anlaşmaya aracılık etmek" ifadesini kullanmıştı.