Mem Ararat: Konserimiz, 'Kürtçe şarkı çalınacağı' gerekçesiyle iptal edildi

Kürt müzisyen Mem Ararat, Ankara’da düzenleyecekleri konserin, Kürtçe şarkı çalınacağı için iptal edildiğini söyledi.

Mem Ararat: Konserimiz, 'Kürtçe şarkı çalınacağı' gerekçesiyle iptal edildi

Twitter hesabından açıklama yapan Kürt müzisyen Mem Ararat’ın Ankara’daki konserinin Keçiören Belediyesi’nce iptal edildiğini söyledi.

Ararat, belediyeden bir yetkilinin konserin organizasyonunu yapan Ziz Müzik’i arayarak, “Konserde Kürtçe şarkı çalınacağını bilmiyorduk, Keçiören Belediyesi olarak buna izin veremeyeceğiz ve bu yüzden tek taraflı olarak sözleşmeyi feshediyoruz” dediğini aktardı.

Kürt müzisyen, söz konusu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bildiğiniz gibi 4 Aralık 2021 de Ankara Keçiören Belediyesi'ne bağlı Neşet Ertaş Kültür Merkezi Salonu'nda bir konserimiz gerçekleşecekti. Günler öncesinden organizasyondan sorumlu arkadaşlarımız (Ziz Müzik Organizasyon) bütün resmi başvuruları yapmış ve salon ile sözleşme imzalanıp salonun ücreti yatırıldıktan sonra biletler Biletix üzerinde satışa çıkarılmıştı. Biletlerin büyük bir kısmı satıldı bildiğim kadarıyla. Bütün müzisyenlerin uçak ve otel rezervasyonları da yapıldı.”

“Bu akşam geç saatlerde Belediyeden bir yetkili Ziz Müzik'i arayarak” diyen Ararat, şunları kaydetti:

"’Konserde Kürtçe şarkı çalınacağını bilmiyorduk, Keçiören Belediyesi olarak buna izin vermeyeceğiz ve bu yüzden tek taraflı olarak sözleşmeyi feshediyoruz’ denildi. Bundan dolayı Ankara konserimizin iptal olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum. Kuşkusuz bu bir nefret suçudur. Kürtçeye dönük bu nefret suçunu işlediği için Keçiören Belediyesi'ni esefle kınıyorum. Ve biz şarkılarımızı hep bir ağızdan söylemeye devam edeceğiz ve yine Kürtçe söyleyeceğiz, hem de bütün ağız ve lehçelerde. Mağduriyet yaşanmaması adına bilet alan dostlarımızın Biletix üzerinden biletlerini iade etmelerini rica ediyorum. Siz dostların takdirine ve bilgisine saygıyla."