Mesud Barzani: Kürdistan barışçıl yollardan bağımsızlığa gidecek

Mesud Barzani: Kürdistan barışçıl yollardan bağımsızlığa gidecek

Mesud Barzani, Salı günü (Temmuz), Kürdistan Bölgesinin diyalog ve barışçıl yollardan ayrı ve bağımsız bir devlet olamaya doğru gideceğini ilan etti.

Barzani, Hewlêr'de Suudi Arabistan, ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Kuveyt ve Sudan büyük elçiliklerini kabul ettiği bir buluşma sırasında konuştu. Referandumun 25 Eylül'de yapılması planlandığını, bunun, tüm tarafların saygı duyması gerektiği doğal bir hak olduğunu ifade etti. 

Barzani, IŞİD'i doğuran nedenleri kontrol altına almadıkça, Musul'daki yenilgisinin terörün son bulacağı anlamına gelmediğini de sözlerine ekleyerek, IŞİD sonrası Musul'un nasıl idare edileceğine dair yeterli bir planın olmayışından kaynaklarını endişesini de dile getirdi.

"Kürdistan’ın meşru taleplerinin sonuna kadar arkasındayız"

Barzani tarafından kabul edilen Arap ülkeleri büyük elçileri de, Kürt halkının ve Peşmergenin IŞİD terörüne karşı elde ettikleri zaferlerden ve terörün yok edilmesinde oynadıkları rollerinden ötürü müteşekkir olduklarını, Kürdistan’ın meşru taleplerinin sonuna kadar arkasında olduklarını dile getirdi.