Başkan Mesud Barzani: Kürt oldukları için zulme uğradılar

Başkan Barzani, Barzaniler ve Kürt milletinin diğer evlatlarının başlarına gelen zulmün, Kürt olmaları nedeniyle yaşandığını söyledi.

Başkan Mesud Barzani: Kürt oldukları için zulme uğradılar

Başkan Barzani, Barzani Enfali’nin 38’inci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “38 yıl önce bugün, Baas rejimi vahşi bir şekilde yaşları 9 ila 90 arasında değişen genç, yaşlı 8 bin Barzani erkeğini Güney Irak’ın çöllerine yolladı ve orada vahşice katletti” ifadelerini kullandı.

Bu katliamın, Kürdistan halkının evlatlarına yönelik zulüm zincirinin bir halkası olduğunu vurgulayan Başkan Barzani, 12 bin Feyli gencinin kaybedilmesi, Germiyan ve Behdinan Enfalleri, Halepçe ve diğer Kürdistan bölgelerine yönelik kimyasal saldırı, Araplaştırma, tehcir, terör saldırıları ve Ezidilere yönelik suçların da bunun devamı olduğunu belirtti.

Başkan Barzani mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Barzani Enfali’nin yıldönümünde Erbil, Herir ve Soran halkına, o karanlık günlerde, mertçe Barzanilerin yanında yer aldıkları ve yardım ettikleri için teşekkürü bir borç biliyorum. Enfal kurbanlarının yakınlarına ve özellikle uzun yıllar boyunca azizlerini kaybetmenin acısını yaşayan ve direniş ile kahramanlık örneği olan, evlatlarını yüksek ahlak, Kürtlük ve Barzani yolunda eğiten Barzani anneleri ve kadınlarına teşekkür ediyorum.

Barzaniler ve Kürt milletinin diğer evlatlarına karşı işlenen suçlar ve zulüm, Kürt olmaları ve özgürlüğü istemelerinden dolayıydı. Düşmanların amacı Kürtlük ve Kürdistan halkının özgürlükçü iradesini kırmaktı. Ancak milletimizin evlatlarının iradesi zorbalık, tehdit, soykırım ve Enfal’den daha güçlüydü. Nihayetinde bu irade muzaffer geldi, düşmanlar da yenildi ve başları önlerine eğildi. Bu, Kürdistan halkı düşmanlarına ibret verici bir ders olmalı ki mazlum Kürt milletine karşı inkarcı ve şovenist zihniyetten vazgeçsinler.”