Yenilendi - TSK’dan açıklama; 4 asker hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kürdistan Bölgesi topraklarında PKK’ye yönelik yürütülen “Pençe Kilit” adlı operasyonda 4 askerin hayatını kaybettiği 3 askerin de yaralandığı bildirildi.

Yenilendi - TSK’dan açıklama; 4 asker hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı

Konuyla ilgili Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) açıklama yapıldı.

Açıklamada, operasyon sırasında çıkan çatışmada uzman çavuşlar Onur Doğan ve Hüseyin Cankaya ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli'nin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Çatışmada yaralanan 4 asker ise bölgeden tahliye edilerek hastaneye kaldırıldı.

Ancak yaralı askerlerden Teğmen Abdulkadir Güler de daha sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG ise, 22 ve 23 Mayıs tarihlerinde Zap ve Avaşin bölgelerinde yaşanan çatışmalarda 19 askerin yaşamını yitirdiğini, 4 askerin de yaralandığını bildirdi.

Akar bölgeye gitti

Bölgedeki operasyonların karadan ve havadan devam ettiği, MSB Bakanı Hulusi Akar'ın, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gittiği öğrenildi.

TSK 17 Nisan’da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlatmıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada 10 askerin hayatını kaybettiğin söylemişti.